Στο Βερολίνο διεξάγεται ο μεγάλος τελικός την Κυριακή το βράδυ ανάμεσα σε Ισπανία και Αγγλία οι οποίες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής αφήνοντας διαφορετικές εντυπώσεις. Πιο ελκυστική στο μάτι η Roja , πιο σκληροτράχηλα τα ¨Τρία Λιοντάρια”.
Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε στοχεύει στην 4η κατάκτηση του θεσμού και αυτή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην “παρθενική” σε έναν back to back τελικό , τον πρώτο στην ιστορία της επίσης μακριά από το Νησί.
Οι Φούριας Ρόχας είναι από τις αγαπημένες ομάδες του τουρνουά αφού έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, δεν είναι τυχαίο πως δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες (96) , σκόραρε τα περισσότερα γκολ (13) , πιέζουν επιμελώς , κάνουν πρέσινγκ με “βαριά” κατοχής της μπάλας με τον Ρόδρι “εγκέφαλο” και δυο wingers που στην μέρα τους κάνουν… παπάδες όπως ο 16χρονος Γιαμάλ και ο 22χρονος Νίκο Γουίλιαμς. Έχουν ξεκάθαρη ιδέα στο πως προσεγγίζουν το παιχνίδι και πως αναπτύσσονται , μεγάλη ισορροπία στις γραμμές τους αλλά και αδυναμίες.
Από την μέση και μπροστά διαθέτουν και ταλέντο και ταχύτητα και στην μετάβαση με τους προαναφερθέντες πιτσιρικάδες αλλά και τον Ντάνι Όλμο , έχω απορία πως δεν ξεκίνησε βασικός από την εκκίνηση του τουρνουά, αλλά στα μετόπισθεν χάνουν την αυτοσυγκέντρωση τους όταν πιεστούν με αποτέλεσμα να κάνουν το εύκολο λάθος , μου έρχεται έτσι πρόχειρα στο μυαλό το ματς ο κερδισμένος προημιτελικός με την Τουρκία μετά την ανατροπή στο σκορ που πέτυχαν στο φινάλε του ματς, αλλά ακόμη δεν το έχουν πληρώσει.
Η επιστροφή του Καρβαχάλ αλλά και του ΛεΝορμάν στην άμυνα σίγουρα βοηθάει περισσότερο αφού ο 38χρονος Νάβας είδαμε πως ταλαιπωρήθηκε πολύ τις προάλλες από τον Εμπαπέ.
Δεν αλλάζει το “4-3-3” με τον Σιμόν κάτω από τα δοκάρια , τους: Κουκουρέλια, Λαπόρτ, ΛεΝορμάν και Καρβαχάλ στα μετόπισθεν. Η τριάδα στα χαφ ο Ρόδρι, ο Όλμο και ο Ρουίθ και η αντίστοιχη στην επίθεση θα αποτελείται από τους: Νίκο Γουίλιαμς, Μοράτα και Γιαμάλ.
Τα “Τρία Λιοντάρια” δείχνουν έτοιμα να σηκώσουν το “παρθενικό” τους τέτοιο τρόπαιο και το πρώτο σημαντικό μετά από 58 χρόνια.
Βρήκαν ρυθμό και πατήματα μέσα στο τουρνουά και δεν είναι τυχαίο πως την καλύτερη εμφάνιση τους την πραγματοποίησαν στον ημιτελικό κόντρα στην Ολλανδία.
Η ισοφάριση με εκείνο το φανταστικό ανάποδο ψαλίδι του Μπέλιγχαμ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων κόντρα στην Σλοβακία, η νίκη στα πέναλτι με 5/5 εύστοχα κόντρα στην Ελβετία αλλά και το προχθεσινό με το σεντερφορίσιο γκολ του Ολι Γουότκινς στο φινάλε απέναντι στους Ολλανδούς έχουν δημιουργήσει την αίσθηση πως οι Εγγλέζοι θα το σηκώσουν κι ας μην είναι το φαβορί στον τελικό.
Οι ταλαντούχοι Μαϊνου, Φόντεν, Σάκα αρχίζουν να συνεννοούνται στο γήπεδο και σε κάποιες στιγμές είναι συναρπαστικοί.
Ο Κέιν παρότι δεν θα βρει πολλές τελικές στο ματς , αυτό συμβαίνει και λόγω συστήματος, είναι κυνικός και ουσιαστικός μέσα στο “κουτί” και ο Πίκφορντ κάτω από τα δοκάρια σταθερός. Η πολύ πιθανή επιστροφή του Λουκ Σο στο αρχικό σχήμα δίνει την δυνατότητα στον Σάουθγκεϊτ να έχει μια κάποια ισορροπία και στην επιθετική τους ανάπτυξη όπως συμβαίνει κυρίως απέναντι με τους: Γουόκερ- Σάκα.
Δεν αλλάζει το “3-4-3” με τους: Γουόκερ, Στόουνς και Γκουέχι τριάδα μπροστά από τον Πίκφορντ και τους: Σο- Σάκα στα άκρα.
Οι: Ράις- Μαϊνου στον άξονα και οι: Φόντεν, Μπέλιγχαμ θα πλαισιώνουν τον Κέιν στην επίθεση.
Προϊστορία: Σε σύνολο 27 μεταξύ τους αγώνων η Αγγλία έχει κερδίσει στα 14 και έχει χάσει στα 10 από αυτά.
* Το ποντάρισμα μου θα είναι στο Goal σε απόδοση 1,95, βλέπω συνολικά οφσάιντ over 2,5, συνολικές κάρτες over 3,5, Φόντεν μια προσπάθεια στην εστία, Κέιν μια προσπάθεια στην εστία και Γιαμάλ δυο προσπάθειες στο τέρμα. Κατάκτηση: Αγγλία Its coming home.
ΠΡΟΤΑΣΗ: GOAL/ Κατάκτηση τροπαίου: Αγγλία