Στο «Λα Σιστέρνα» ο επαναληπτικός ανάμεσα στην Παλεστίνο και την Σαντιάγκο Γουόντερερς για τα ημιτελικά του κυπέλλου της Βορειοκεντρικής ζώνης του κυπέλλου της Χιλής, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 2-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Ελίας Φιγκουερόα Μπραντέρ». Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών της συγκεκριμένη ζώνης, το Έβερτον Ντε Βίνα – Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε.
Να σημειωθεί, πως οι ομάδες που συμμετέχουν είναι χωρισμένες σε τέσσερις ζώνες, την Βόρεια, την Βορειοκεντρική, τη Νότια και τη Νοτιοκεντρική, με τις νικήτριες αυτών να συνεχίσουν στην τετράδα των ημιτελικών. Να τονιστεί επίσης, πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.
Με παίκτη λιγότερο στο πρώτο ματς η Παλεστίνο, μετά την αποβολή του δεξιού μπακ Ρόχας και προβάδισμα στο σκορ για την Σαντιάγκο Γουόντερερς στο σαράντα, μετά από μία περίτεχνη κεφαλιά του Μουνιός από το ύψος περίπου του πέναλτι. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός πάντως από την Παλεστίνο στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς μπήκε δυνατά και όχι μόνο ισοφάρισε με πέναλτι του Καράσκο στο πενήντα οκτώ, αλλά και βρέθηκε προσωρινά μπροστά στο σκορ στο εξήντα, με κοντινή κεφαλιά του Λινάρες. Ο 28χρονος όμως Αργεντινός μέσος και σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Παλεστίνο ήταν και μοιραίος, καθώς ήταν αυτός που με αυτογκόλ έδωσε την δυνατότητα στην Σαντιάγκο Γουόντερερς να φτάσει σχεδόν από το πουθενά στο 2-2.
Πρόκριση σε βάρος της 2ης κατηγορίας Μπαρνετσέα στον προηγούμενο γύρο για την Παλεστίνο, η οποία μετά το 2-3 στο πρώτο ματς στην έδρα της αντιπάλου της, κατάφερε με τρία τέρματα στο τελευταίο ημίωρο του επαναληπτικού στο «Λα Σιστέρνα», να επικρατήσει 3-0 και να πραγματοποιήσει φυσικά την ανατροπή. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, το προ ενός περίπου μήνα 0-0 στην έδρα της Κοκίμπο, με το οποίο όχι μόνο βρέθηκε στην 5η θέση, αλλά γκρέμισε ταυτόχρονα την αντίπαλο της από την κορυφή. Εκτός συνόρων, επιτυχία σίγουρα η 3η θέση στον 5ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, πίσω από τη Μπολίβαρ και την Φλαμένγκο, η οποία της έδωσε την δυνατότητα να συνεχίσει στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα, έχοντας δύο αναμετρήσεις με την Κουιαμπά.
Στην αντίπερα όχθη, έκπληξη από την Σαντιάγκο Γουόντερερς στην φάση των «16» της Βορειοκεντρικής ζώνης, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της «μεγάλης» Κατόλικα, όντας ομάδα της 2ης κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Ελίας Φιγκουερόα Μπραντέρ», ενώ δραματικό 2-2 στον επαναληπτικό, καθώς «πάγωσε» πραγματικά την αντίπαλο της, μειώνοντας αρχικά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας ακολούθως στο πέμπτο, ενώ μέχρι το ενενήντα ήταν 0-2 πίσω στο σκορ. Τελευταίο της αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας, το προ ενός περίπου μήνα εμφατικό 6-0 φιλοξενώντας την Σαν Λουίς, που την έφερε στην 12η θέση και το -4 από την πρώτη οκτάδα και τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στα πλέι οφ.
Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Παλεστίνο και δύο ισοπαλίες, σε έξι ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σαντιάγκο Γουόντερερς.
Να πω την αλήθεια, πρώτη μου σκέψη ήταν ο «άσος» λόγω έδρας, αλλά και της εικόνας της Παλεστίνο στον επαναληπτικό στο γήπεδο της στον προηγούμενο γύρο με τη Μπαρνετσέα. Σαφώς και διαφορετικό όμως το σημερινό ματς, κρατώντας με ειδικό στοίχημα τερμάτων, επιφυλακτική στάση, καθώς η Σαντιάγκο Γουόντερερς έδειξε τα δόντια της στα προημιτελικά με την Κατόλικα.
Εκτίμηση: Over 2,5