Μετά τον αποκλεισμό από το Conference League η Φιορεντινα κάνει … “focus” στο Καμπιονάτο με τη γηπεδούχο Λέτσε να εχει την έδρα και το κίνητρο στο ματς που ολοκληρωνει την 33η αγωνσιτικη του καμπιονάτο…
Η Λέτσε βρίσκεται πάνω στην …κόψη του “ξυραφιού” σε οτι αφορά στην παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. Ειναι τριτη από το τέλος με 27 βαθμούς (7-6-19) και αν θέλει να σωθεί η ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο πρέπει να το …πάρει αλλιώς!
Για την ακρίβεια πρέπει πρωτα απο ολα να σκοράρει καθώς δεν έχει πανηγρυρίσει γκολ στα τρία προηγουμενα ματς πρωταθληματος με πιο προσφατο το 2-0 που έχασε στη Μπολονια την περασμενη αγωνιστικη.
Για αλλη μια φορά δεν ειχε δημιουργια (Xgoals μολις 0.32 εναντι 2.15 της Μπολονια), εστω κι έτσι εμενε “ζωντανη” στο ματς μεχρι να δεχτει το δευτεργο γκολ στο 90’+2’.
Η Φιορεντινα απο την άλλη αποκλείστηκε απο τη συνέχεια του Conference League στην προημιτελική φάση αο την Αγγλική Κρισταλ πάλας, παρά το νικηφορο 2-1 την Πεμπτη εντος έδρας στη ρεβάνς αφού ειχε χάσει με 3-0 στο Λονδινο.
Δεχτηκε νωρις το 0-1 απο την Πάλας (8’), τελικα το γυρισε για να παρει μια τιμητικη νικη με 2-1 (30’ Γκουντμουντσαον , 53’ Ντουρ). Δικαιη σε γενικες γραμμες η νικη για την ομάδα του Παολο Βανολι (Xgoals 1.90-1.42). Ετσι απετυχε να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης για τέταρτη σερι σεζον (τις δύο πρώτες εχασε στους τελικους και περσι αποκλείστηκε στον ημιτελικό απο τη Μπετις)
Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας οι “βιόλα” εποκρατησανμε 1-0 εντος έδρας τη Λάτσιο και αποσπαστηκαν οκτώ βαθμους απο την επικινδυνη ζώνη. Η νικη ηρθε με τον Γερμανο αριστερο μπακ Ρομπιν Γκόζενς να σκοραρει στο 28’. Δεχτηκε πίεση για την ισοφάριση αλλα αντεξε ως το τέλος (Xgoals 0.62 εναντι 1.33 των λατσιαλι που ειχαν και υπερ τους τις “on target” με 6-2).
Στατιστικα
Τεσσερις σερι ηττες μετραει στο πρωταθλημα η Λέτσε
N/G τα τρια προσφατα ματς των γηπεδουχων που εχουν μεινει “ασφαιροι”
Στα 2-3 γκολ τα 4/5 προηγουμενα ματς της Λετσε
Τρεις νικες στα τέσσερα προσφατα πείσημα ματς της Φιορεντινα
4/6 τελευταια παιχνιδια των “βιολα” πανε στα 2-3 γκολ
Απο δυο σερι επισημες νικες ερχονται οι φιλοξενουμενοι
Προϊστορια:
Με το μερος της Φιορεντινα στο συνολο (17-13-13)
“Βραχεια κεφαλή” η Λετσε ως γηπεδουχος (8-8-6)
ΠΡΟΤΑΣΗ: Under 2.5