ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Copa Libertadores: Πλατένσε – Πενιαρόλ  

Copa Libertadores: Πλατένσε – Πενιαρόλ  
Spread the love

Στο «Βιθέντε Λόπες» του Μπουένος Άιρες, το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο της φετινής διοργάνωσης, με την Πλατένσε να φιλοξενεί την κυπελλούχο της Ουρουγουάης, Πενιαρόλ.      

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στην φάση των «16» στις δύο πρώτες του κάθε γκρουπ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση, «υποβιβάζονται» στα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα, κόντρα σε αυτές που θα είναι στην 2η στους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Στην 1η θέση του 5ου ομίλου η κυπελλούχος της Βραζιλίας, Κορίνθιανς με 10 βαθμούς, έχοντας όμως και ένα αγώνα περισσότερο, ενώ στην 2η με 6 η Πλατένσε. Στην 3η με 2 βαθμούς και ένα αγώνα περισσότερο η Σάντα Φε, ενώ στην 4η με μόλις ένα η Πενιαρόλ.

Έξι βαθμοί όπως προαναφέρθηκε για την Πλατένσε, η οποία μετά το 0-2 της πρεμιέρας στο «Βιθέντε Λόπες» από την Κορίνθιανς, «απάντησε» με δύο σπουδαία τρίποντα, με 2-1 στο Μοντεβιδέο σε βάρος της σημερινής της αντιπάλου και 2-1 την 3η αγωνιστική φιλοξενώντας την Σάντα Φε. Η χθεσινή ισοπαλία μάλιστα στη Μπογκοτά ανάμεσα στην Σάντα Φε με την Κορίνθιανς της δίνει την ευκαιρία σήμερα με νέο τρίποντο να «καθαρίσει» την πρόκριση στους «16» της φετινής διοργάνωσης.

Στην άλλη πλευρά, ένας μόλις βαθμός για την Πενιαρόλ, με την κυπελλούχο της Ουρουγουάης να είναι κατώτερη των προσδοκιών και με την πλάτη στον τοίχο. Ισοπαλία με 1-1 στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στη Μπογκοτά με την Σάντα Φε, με το 1-2 όμως που ακολούθησε φιλοξενώντας την Πλατένσε και το 0-2 της 3ης αγωνιστικής στο Σάο Πάολο από την Κορίνθιανς να την ρίχνουν, τουλάχιστον προς ώρας, στο καναβάτσο. Με νίκη πάντως θα βρεθεί στο -2 από την Πλατένσε και θα μπει και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης, ενώ η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα, αλλά όχι το επιθυμητό. Η ήττα βέβαια είναι καταστροφική, καθώς θα κυνηγήσει αναγκαστικά την 3η θέση, με απαραίτητη σημείωση πως ολοκληρώνει με δύο ματς στο Μοντεβιδέο, την προτελευταία αγωνιστική με την Κορίνθιανς και στο φινάλε με την Σάντα Φε.

Η μεγάλη ευκαιρία της Πλατένσε να «καθαρίσει» την πρόκριση στους «16», εκτιμώντας όμως πως η «πληγωμένη» Πενιαρόλ δεν έχει πει την τελευταία της λέξη και θα παίξει τα ρέστα της στο «Βιθέντε Λόπες».

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 703 times, 4 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x