Μονομαχία με φόντο την παραμονή, αλλά ταυτόχρονα και μίνι ντέρμπι Παουλίστα στο «Μοϊσές Λουκαρέλι» της Καμπίνας, ανάμεσα στην τοπική Πόντε Πρέτα και τη Μποταφόγκο ΣΠ, που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας.
Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα πανηγυρίζουν την απευθείας άνοδο, ενώ αυτές από την 3η ως και την 6η θα την διεκδικήσουν σε μπαράζ. Υποβιβασμός επίσης για τις τέσσερις τελευταίες, δηλαδή από την 17η ως και την 20η, ενώ πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών και ακολούθως η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση.
Οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 2-4 την περασμένη εβδομάδα στο «Ρέι Πελέ» του Μασεϊό από την τοπική Κλαμπ Ρεγκάτας, σε ένα ματς στο οποίο η Πόντε Πρέτα βρέθηκε 2-0 μπροστά στο σκορ στο 1ο ημίχρονο και είδε την αντίπαλο της όχι μόνο να ισοφαρίζει στο ογδόντα, αλλά να βρίσκει δίχτυα δύο δορές στις καθυστερήσεις. Αυτή επίσης ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα της Καμπίνας, η οποία όχι μόνο την διατήρησε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά αποτέλεσε ταυτόχρονα το «κύκνειο άσμα» στον πάγκο για τον Ροντρίγκο Σαντάνα. Σε αναζήτηση νέου τεχνικού πλέον, με χρέη υπηρεσιακού ο Έντισον Μποράο, για μία ομάδα γενικότερα που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε τρομερή κρίση, ενώ είχε φτάσει το 2013 μέχρι και τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, όπου λύγισε, όντας αουτσάιντερ, από τη Λανούς.
Στην 17η θέση πάντως, εντός της επικίνδυνης ζώνης και η Μποταφόγκο ΣΠ, η οποία έρχεται από τρεις σερί ήττες, μετά και το πρόσφατο 1-2 φιλοξενώντας την Αθλέτικ Κλαμπ και η οποία παραμένει ταυτόχρονα χωρίς τρίποντο για οκτώ συνεχόμενες αγωνιστικές. Πίσω στο σκορ στο ματς με την Αθλέτικ Κλαμπ στο τριάντα επτά, το 1-1 ακολούθως στο σαράντα εννέα, χαμένο πέναλτι στην συνέχεια στο εξήντα, με την «τιμωρία» της να έρχεται στο εβδομηκοστό λεπτό.
Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Πόντε Πρέτα, δύο για τη Μποταφόγκο ΣΠ και τέσσερις ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μοϊσές Λουκαρέλι», σε όλες τις διοργανώσεις (2η κατηγορία της Βραζιλίας, τοπικό πρωτάθλημα Παουλίστα).
Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για μίνι ντέρμπι Παουλίστα αλλά και παραμονής, σε μία αναμέτρηση στην οποία οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να επιστρέψουν στα τρίποντα και να πάρουν ανάσα.
Εκτίμηση: G/G