Στο «Πάρκε Αλφρέντο Βιέρα» του Μοντεβιδέο, το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο Intermadio ή ενδιάμεσο αν προτιμάτε πρωτάθλημα, με την Γουόντερερς να φιλοξενεί τη Ντανούμπιο.
Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και ενδιάμεσα αυτών το Intermedio, αλλά περίπλοκο θα λέγαμε το format. Πιο συγκεκριμένα, οι νικήτριες του Απερτούρα και του Κλαουσούρα δεν παίζουν στο τέλος τελικό όπως σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά ημιτελικό. Αυτό γιατί στον τελικό περιμένει η 1η της συνολικής βαθμολογίας, των δύο αυτών πρωταθλημάτων αλλά και του Intermedio. Η συνολική επίσης καθορίζει και τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα, ενώ υπάρχει και ειδική βαθμολογία, για τις τρεις που θα υποβιβαστούν. Σε περίπτωση τριών και παραπάνω ομάδων, δεν υπάρχει μπαράζ, αλλά η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση.
Η 4η αγωνιστική στο ενδιάμεσο πρωτάθλημα, στο οποίο οι 16 ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των οκτώ. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο κάθε ομάδα παίζει μόνο μία φορά με αυτές του ομίλου της, υπάρχουν δηλαδή επτά αγωνιστικές, με τις δύο νικήτριες των ομίλων να αναμετρώνται στον τελικό. Ένα πρωτάθλημα επίσης που δεν δίνει εισιτήριο για κάποια διεθνή διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής σε αυτή που θα το κατακτήσει, με τα αποτελέσματα του πάντως να μετράνε κανονικά στην συνολική και την ειδική βαθμολογία, μαζί με αυτά του Απερτούρα και του Κλαουσούρα.
Στην 10η θέση του Απερτούρα η Γουόντερερς και σταθερά στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας, παίρνοντας πάντως μεγάλη ανάσα το τελευταίο διάστημα, όντας αήττητη σε τρία ματς που έχει δώσει στο ενδιάμεσο πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, 0-0 εκτός αρχικά με την Άλμπιον, 1-1 φιλοξενώντας τη Μαλντονάδο, ξεσπώντας την περασμένη εβδομάδα με το επιβλητικό 5-2 στην έδρα της Χουβεντούδ.
Στην αντίπερα όχθη, αποτυχία σίγουρα για τη Ντανούμπιο τόσο η 11η θέση στο Απερτούρα, όσο κυρίως, το ότι βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας και έχει μπει σε μεγάλες περιπέτειες, μιλώντας για την τέταρτη σε τίτλους δύναμη της Ουρουγουάης, πίσω από τα δύο «θηρία» και τη Ντεφενσόρ. Δύο ήττες επίσης σε ισάριθμα ματς που έχει δώσει στο ενδιάμεσο πρωτάθλημα, με 1-3 αρχικά στην έδρα της Μαλντονάδο και 1-2 ακολούθως φιλοξενώντας την Προγκρέσο, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ.
Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Γουόντερερς, πέντε για τη Ντανούμπιο και δύο ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πάρκε Αλφρέντο Βιέρα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).
Μονομαχία δύο ιστορικών ομάδων, την οποία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και ντέρμπι παραμονής και στην οποία δε μπορούμε να βάλουμε το χέρι ματς στην φωτιά, ψάχνοντας σημείο.
Εκτίμηση: G/G