Στο «Κόουτο Περέιρα» της Κουριτσίμπα και όχι στην φυσική της έδρα η Οπεράριο, λόγω συντήρησης στον χλοοτάπητα του γηπέδου της, στο ματς με την Ζουβεντούδε, το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας.
Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα πανηγυρίζουν την απευθείας άνοδο, ενώ αυτές από την 3η ως και την 6η θα την διεκδικήσουν σε μπαράζ. Υποβιβασμός επίσης για τις τέσσερις τελευταίες, δηλαδή από την 17η ως και την 20η, ενώ πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών και ακολούθως η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση.
Επικράτηση με 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Καστελάο» της Φορταλέζα σε βάρος της τοπικής Σεαρά, με την Οπεράριο όχι μόνο να πανηγυρίζει το δεύτερο τη «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά να βρίσκεται πλέον στην 11η θέση και το -1 μόλις από την πρώτη εξάδα. Πιο απειλητική η Σεαρά στο 1ο ημίχρονο στο μεταξύ τους ματς, έχοντας περισσότερες ευκαιρίες και ένα οριζόντιο δοκάρι, ανοίγοντας δίκαια το σκορ στο τριάντα εννέα. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός πάντως από την Οπεράριο στο πρώτο τέταρτο του 2ου ημιχρόνου, με το 1-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μποσίλια στο πενήντα τέσσερα και το 2-1 με ένα διαγώνιο, εντός περιοχής βολέ του Φελισιάνο στο πεντηκοστό ένατο λεπτό. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην συνέχεια στο τελευταίο ημίωρο ο γκολκίπερ Βάγκνερ, ο οποίος με σπουδαίες επεμβάσεις διατήρησε το 2-1 για την Οπεράριο.
Στην άλλη πλευρά, επιβλητικό 3-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την ουραγό Αμέρικα Μινέιρο, με την Ζουβεντούδε όχι μόνο να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από πέντε αγωνιστικές, αλλά να ανεβαίνει στην 10η θέση και να είναι ισόβαθμη της σημερινής της αντιπάλου και στο -1 από την πρώτη εξάδα. Μπροστά στο σκορ στο ματς με την Αμέρικα Μινέιρο στο όγδοο λεπτό, το 2-0 στο εξήντα επτά και το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις.
Προϊστορία: Επικράτηση με 3-0 για την Οπεράριο το 2020, στο μοναδικό ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ζουβεντούδε.
Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για μονομαχία δύο ισάξιων, αγωνιστικά και βαθμολογικά, ομάδων.
Εκτίμηση: 2-3 τέρματα