Η Νορβηγία και η Αγγλία συναντώνται στο Hard Rock Stadium τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε έναν απολαυστικό προημιτελικό του Μαϊάμι.
Αμφότερες πέτυχαν σπουδαίες προκρίσεις νωρίτερα στην φάση των “16” αφού τα “Τρία Λιοντάρια” παρά τις αντιξοότητες που συνάντησαν σε μια εχθρική έδρα επικράτησαν του συνδιοργανωτή Μεξικό με 3-2, ενώ οι Σκανδιναβοί πέτυχαν ανατροπή επί της Βραζιλίας (2-1) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ.
Δύο χρόνια μετά την αξιομνημόνευτη φράση του Άλαν Σίρερ «η πίεση είναι για τα ελαστικά» στο Euro 2024, μια νέα καθομιλουμένη φράση έχει επινοηθεί μετά τον θρίαμβο, στο Αζτέκα του Μέξικο Σίτι των 2.200 μέτρων , της Αγγλίας: το υψόμετρο είναι για τα αεροπλάνα.
Μην ξεχνάμε πως η Αγγλία έδειξε τσαγανό και χαρακτήρα κερδίζοντας το Μεξικό με δέκα παίκτες από τις αρχές της επανάληψης λόγω αποβολής του Κουάνσα.
Σε ένα γήπεδο- καμίνι μέσα στο οποίο το Μεξικό μετρούσε 10 σερί νίκες σε Μουντιάλ και ήταν αήττητο εκεί από τον Σεπτέμβρη του 2013.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατέγραψαν το χαμηλότερο ποσοστό κατοχής μπάλας ( 33,2%) ever σε ματς Μουντιάλ, κυρίως λόγω της αποβολής, αλλά όπως αποδείχτηκε με τις φαρμακερές τους αντεπιθέσεις και την στιβαρή τους άμυνα έφτασαν απόψε σε έναν προημιτελικό Μουντιάλ για 11η φορά στην ιστορία τους.
Η Αγγλία τώρα κατευθύνεται στη Φλόριντα με ένα σερί τριών νικών – σκοράροντας τουλάχιστον δύο φορές σε όλες αυτές τις νίκες – ενώ έχει σημειώσει έξι επιτυχίες από τους τελευταίους επτά αγώνες της συνολικά, με μοναδικό λάθος την ισοπαλία χωρίς γκολ με την Γκάνα.
Ωστόσο, οι “ευρωπαϊκές” συγκρούσεις στην παγκόσμια σκηνή έχουν γίνει ο κρυπτονίτης της Αγγλίας τα τελευταία χρόνια. Πέντε από τους έξι τελευταίους αποκλεισμούς των Τριών Λιονταριών σε νοκ άουτ αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου προήλθαν από ευρωπαϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των τριών τελευταίων.
Η μοναδική ήττα της Νορβηγίας στην παρούσα διοργάνωση έχει έλθει μέχρι στιγμής, συμπτωματικά, στον μοναδικό προηγούμενο αγώνα της εναντίον ευρωπαϊκής χώρας – μια ήττα με 4-1 από τη Γαλλία – με τον Σολμπάκεν να επιλέγει τότε μια εναλλακτική 11άδα ,από τότε εθνικές ομάδες από την Αφρική και την Νότια Αμερική δεν δείχνουν ότι είναι ανταγωνιστικές για τους “αχαλίνωτους κωπηλάτες”.
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έδειχνε στην κάμερα πολύ cool όταν έστειλε με σουτ στο κάτω μέρος της εστίας του Άλισον γράφοντας το 0-2 εναντίον της Βραζιλίας, αφού είχε ήδη σκοράρει με κεφαλιά το 0-1 λίγα λεπτά νωρίτερα. Κάπως έτσι οδήγησε την χώρα του στα προημιτελικά απέναντι στην πέντε φορές κάτοχο του τίτλου Βραζιλία ενώ το πέναλτι του Νεϊμάρ στο 100ό λεπτό ήλθε πολύ αργά.
Κατακεραυνώνοντας την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι σε μεγάλο τουρνουά, η Νορβηγία διατήρησε το εξαιρετικό της ρεκόρ, καθώς δεν είχε χάσει ποτέ από τη Βραζιλία στο ποδόσφαιρο ανδρών, ενώ έφτασε στους οκτώ του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Προϊστορία: Έχουν αναμετρηθεί 8 φορές στο παρελθόν με την Αγγλία να αριθμεί τρεις νίκες , την Νορβηγία δυο ενώ υπάρχουν και τρεις ισοπαλίες.
Στατιστικά:
* Και τα πέντε παιχνίδια της Νορβηγίας στην διοργάνωση είχαν τουλάχιστον τρία γκολ ανά 90λεπτο.
* Η Αγγλία έχει σκοράρει τουλάχιστον 2 γκολ στα 4/5 δικά της παιχνίδια στο τουρνουά.
* Τα “Τρία Λιοντάρια” μετράνε έξι νίκες στα εφτά τελευταία τους παιχνίδια.
Πιθανές 11αδες:
Νορβηγία: Νίλαντ, Ριέρσον, Άγιερ, Χέγκεμ, Γούλφε, Μπέργκ, Μπέργκε, Μπομπ Έντεγκααρντ, Σιέλντερουπ, Χάαλαντ.
Αγγλία: Πίκφορντ, Σπενς, Κόνσα, Κουέχι, Ο΄Ράιλι, Ράις, Άντερσον, Σάκα, Μπέλιγχαμ, Γκόρντον, Κέιν.
* Η τάση της Νορβηγίας να σκοράρει και να δέχεται γκολ σίγουρα θα έρθει ξανά στο προσκήνιο στο Hard Rock Stadium, όπου οι παίκτες του Τούχελ μπορούν να αντεπιτεθούν με ταχύτητα και να σκοράρουν αλλά μπορούν να δεχτούν επίσης με ένα μόνο αμυντικό λάθος και εκτελεστή τον Χάαλαντ.
Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι στο combo του Over 2,5 με Goal σε απόδοση 2,88.
Στα ειδικά θα ψάξω 2+ τελικές Χάαλαντ, 2+ τελικές Κέιν, 3+ αποκρούσεις Πίκφορντ και 4+ αποκρούσεις Νίλαντ σε συνολική απόδοση 14.00.
ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5 + Goal, 2+ τελικές Χάαλαντ, 2+ τελικές Κέιν, 3+ αποκρούσεις Πίκφορντ και 4+ αποκρούσεις Νίλαντ ( 14.00)