Η Ισπανία που σκοράρει κατά ριπάς και η Κροατία που δέχεται γκολ με ευκολία ολοκληρώνουν απόψε στο Σπλιτ τις υποχρεώσεις τους για τη διεθνή διακοπή Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου στο πλαίσιο του 3ου ομίλου της League A του UEFA Nations League.
Οι δύο αντίπαλοι αναμετρώνται ξανά απόψε στο Σπλιτ λίγες ημέρες μετά τη νίκη της «La Roja» με 4-1 στις 29 Σεπτεμβρίου — ένα αποτέλεσμα που είχε προηγηθεί μιας ακόμη πιο ταπεινωτικής βραδιάς για τον Σλάβεν Μπίλιτς.
Αν και συνηθισμένη σε θεαματικές και αμφίρροπες αναμετρήσεις με την Αγγλία το τελευταίο διάστημα –από τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και τη σύγκρουση στη φάση των ομίλων του Euro 2020, μέχρι το συναρπαστικό παιχνίδι των έξι τερμάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 μόλις πριν από λίγους μήνες– η Κροατία γνώρισε την συντριβή από τα «Τρία Λιοντάρια» το βράδυ του Σαββάτου.
Τα δύο γκολ των Χάρι Κέιν και Μπουκάγιο Σάκα, σε συνδυασμό με τα τέρματα των Μόργκαν Ρότζερς, Τζουντ Μπέλινγκχαμ και Άντονι Γκόρντον, οδήγησαν την Αγγλία σε μια νίκη-ρεκόρ με 7-0, η οποία σηματοδότησε ένα ανεπιθύμητο αρνητικό ορόσημο για την ομάδα της Κροατίας.
Το σχεδόν απίστευτο αποτέλεσμα του Σαββάτου συνιστά τη βαρύτερη ήττα στην ιστορία της Κροατίας, καθώς και την πρώτη φορά που η ομάδα δέχτηκε εφτά γκολ σε εντός έδρας αγώνα, αφήνοντας εμβρόντητους και σοκαρισμένους χιλιάδες μαθητές που είχαν πάρει άδεια για να δούνε την αναμέτρηση που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.
Η Κροατία με δυο διαδοχικές ήττες στην πλάτη της και έχοντας δεχτεί συνολικά 11 γκολ βρίσκεται στην 3η θέση του 4ου ομίλου της League A, διατηρώντας προβάδισμα τριών βαθμών έναντι της Τσεχίας που είναι ουραγός και χωρίς βαθμό και υπολείπεται -3 από τη 2η στον πίνακα Αγγλία.
Ο Μπίλιτς είναι σε δυσχερή θέση μετά τη συντριβή-ρεκόρ του Σαββάτου με την Κροατία να αριθμεί πλέον 12 γκολ — τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό παθητικού στη διοργάνωση του Nations League 2026-27, πίσω μόνο από τα 14 γκολ που έχει δεχτεί το Σαν Μαρίνο!
Απόψε η δεύτερη χειρότερη άμυνα του τουρνουά θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη πιο ισχυρή επίθεση που δεν είναι άλλη από αυτή της Ισπανίας.
Οι πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης είχαν ένα εύκολο βράδυ απέναντι στην ουραγό Τσεχία (3-1) η οποία τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κρέιτσι λίγο πριν το φινάλε.
Μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο Nations League ( Αγγλία 3-2, Κροατία 4-1, Τσεχία 3-1) και κατέχοντας άνετα την κορυφή του 3ου ομίλου, το εντυπωσιακό αήττητο σερί των παγκόσμιων πρωταθλητών φτάνει πλέον τους 41 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας κερδίσει και τα 10 τελευταία τους παιχνίδια! Επιπλέον, η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε παραμένει αήττητη σε 16 συνεχόμενους αγώνες του Nations League —εξαιρουμένων των ηττών στη διαδικασία των πέναλτι—, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σχετικό σερί από την έναρξη της διοργάνωσης το 2018.
Προϊστορία: Τα ρεκόρ συνεχίζουν να καταρρίπτονται από τους παγκόσμιους πρωταθλητές οι οποίοι με τη νίκη τους επί της Κροατίας (4-1) τον Σεπτέμβριο πέτυχαν την 4η διαδοχική τους επικράτηση απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο, η οποία έχει δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ στις πέντε από τις έξι τελευταίες αναμετρήσεις της απέναντι στους Φούριας Ρόχας.
Στατιστικά:
* Η Ισπανία έχει κερδίσει και στα τρία παιχνίδια της σε αυτό το “παράθυρο” δίχως να έχει κρατήσει μηδέν παθητικό ακόμη.
* Στα 10/13 παιχνίδια των πρωταθλητών κόσμου στο Nations League έχει επιβεβαιωθεί το Goal.
Πιθανές 11άδες:
Κροατία: Λιβάκοβιτς, Σμόλτσιτς, Σούταλο, Βούσκοβιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Ιβάνοβιτς, Πάσαλιτς, Βλάσιτς και Ματάνοβιτς.
Ισπανία: Σίμον, Φρεσνέδα, Κουμπαρσί, Χάουσεν, Κουκουρέγια, Λόπεθ, Ζουμπιμέντι, Πέδρι, Γιαμάλ, Οϊαρθαμπαλ και Μουνιόθ.
* To momentum που πετυχαίνει την Κροατία η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία είναι το χειρότερο δυνατό αφού η ομάδα του Μπίλιτς προέρχεται από την ντροπιαστική συντριβή από την Αγγλία με 0-7 μέσα στην Ριέκα!
Η Ισπανία ούσα 41 ματς αήττητη και έχοντας κερδίσει στα 10 πιο πρόσφατα σερί μετράει 10/14 Over 2,5 σε νικηφόρα αποτελέσματα ενώ αντίστοιχα η Κροατία 12/14.
Σε combo θα ποντάρω εδώ στο διπλό με Over 2,5 αλλά θα ρισκάρω και με το Goal σε απόδοση 2,42.
ΠΡΟΤΑΣΗ: 2+ Over 2,5 + Goal