Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ματς στη «Νέο Κίμικα Αρένα» του Σάο Πάολο, το οποίο ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής στο Μπραζιλεϊράο, καθώς η Κορίνθιανς φιλοξενεί την Βιτόρια, έχοντας πλέον στο τιμόνι της τον Κλάρενς Ζέεντορφ.
Να σημειωθεί, πως η πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα θα βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και η 5η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες από την 6η ως και την 11η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες, δηλαδή η 17η, η 18η, η 19η και η 20η γνωρίζουν τον υποβιβασμό. Οι παραπάνω θέσεις βέβαια αλλάζουν σίγουρα, ανάλογα την ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο και που θα τερματίσει στο πρωτάθλημα, όπως φυσικά αν ομάδες της Βραζιλίας κατακτήσουν το Κόπα Λιμπερταδόρες, το Σουνταμερικάνα ή και τα δύο. Κάτι που συνέβη πέρσι με την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες από την Φλαμένγκο, που έστειλε δύο παραπάνω ομάδες στην φετινή διοργάνωση και δύο επιπλέον στο Σουνταμερικάνα. Πρώτο κριτήριο επίσης, είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών και ακολούθως η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση.
Βαρύ 1-4 στο εκτός έδρας ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας από την Παλμέιρας, με την Κορίνθιανς να μετράει οκτώ σερί ήττες στο πρωτάθλημα και αυτό να είναι όπως αναμενόταν, το «κύκνειο άσμα» στον πάγκο για τον Πέδρο Ντινίζ. Ένα απίστευτο αρνητικό σερί, με την Κορίνθιανς οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης, κινδυνεύοντας φυσικά με υποβιβασμό, με αυτόν που καλείται να την βγάλει από το αδιέξοδο και να σώσει την παρτίδα, τον Κλάρενς Ζέεντορφ.
Στην αντίπερα όχθη, ήττα με 1-2 στο «Μορουμπί» από την Σάο Πάολο, με την Βιτόρια να επιβεβαιώνει σε ένα ακόμα εκτός έδρας ματς, πως όσο φιλότιμη και ανταγωνιστική και αν είναι σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει συγκεκριμένο ταβάνι. Η Βιτόρια άλλωστε είναι η μία από τις δύο ομάδες, με την άλλη να είναι η Γκρέμιο, που δεν έχουν ακόμα «διπλό» ή δεν έχουν σπάσει αν προτιμάτε το ρόδι μακριά από το γήπεδο τους. Μόνο θετικό για την ομάδα του Σαλβαντόρ, ότι κυρίως λόγω του εντός έδρας ρεκόρ της (10-1-4), βρίσκεται αυτή την στιγμή στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.
Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Κορίνθιανς, μία για την Βιτόρια και δύο ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη «Νέο Κίμικα Αρένα».
Να πω την αλήθεια, πρώτη μου σκέψη ήταν να πάω σε ειδικό στοίχημα τερμάτων, παρά την αλλαγή στον πάγκο της Κορίνθιανς, καθώς ο Ζέεντορφ σαν παίκτης ήταν σπουδαίος αλλά σαν προπονητής δεν έχει να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο, καθώς όπου πέρασε άφησε καμένη γη. Παρ’ όλα αυτά, συνδυασμός της επικράτησης της Κορίνθιανς με ειδικό στοίχημα τερμάτων, ποντάροντας στο φιλότιμο και τον εγωισμό των παικτών της και στο ότι η Βιτόρια δεν στρίβει εκτός έδρας.
Εκτίμηση: 1 & Over 1,5 (2,10)