Το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο, με το Μάλι να βρίσκει απέναντι του την Ζάμπια, μετά το χθεσινό 2-0 της διοργανώτριας ομάδας του Μαρόκου κόντρα στις Κομόρες.
Έξι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» στις δύο πρώτες εξ αυτών και τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες, ενώ πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας τα μεταξύ των ομάδων ματς. Οι όμιλοι επίσης αναλυτικά: 1ος (Μαρόκο, Κομόρες, Μάλι, Ζάμπια), 2ος (Αίγυπτος, Νότια Αφρική, Ανγκόλα, Ζιμπάμπουε), 3ος (Νιγηρία, Τυνησία, Ουγκάντα, Τανζανία), 4ος (Σενεγάλη, Λ.Δ. Κονγκό, Μπενίν, Μποτσουάνα), 5ος (Αλγερία, Μπουρκίνα Φάσο, Ισημερινή Γουινέα, Σουδάν) και 6ος (Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Γκαμπόν, Μοζαμβίκη).
Σταθερά σε τελικά κυπέλλου Εθνών της Αφρικής η ομάδα του Μάλι από το 2010, χωρίς πάντως να καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, με τα ημιτελικά σε ορισμένες διοργανώσεις αυτά τα 15 χρόνια να είναι και το ταβάνι της. Μία φορά επίσης φιναλίστ, το 1972, γνωρίζοντας την ήττα τότε από το Κονγκό με 2-3. Στον πάγκο ο Βέλγος, Τομ Σάινφετ, ενώ αυτοί που ξεχωρίζουν από το ρόστερ, οι μέσοι Κουλιμπαλί (Λέτσε) και Σανκαρέ (Λανς) και οι επιθετικοί Ντουμπιά (Λωζάνη), Ντιαρά (Φέγενορντ) και Τουρέ (Μπεσίκτας).
Στην άλλη πλευρά, μία φορά φιναλίστ, το 1994 όταν και ηττήθηκε όντας αουτσάιντερ 1-2 από τη Νιγηρία και μία φορά νικήτρια του τροπαίου η Ζάμπια, πραγματοποιώντας στον τελικό την έκπληξη, επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι της Ακτής Ελεφαντοστού, έχοντας στον πάγκο τον Γάλλο, Ερβέρ Ρενάρ. Χωρίς κάτι σημαντικό έκτοτε, με προπονητή τον γηγενή Μόουζες Σιτσόν και αυτούς που ξεχωρίζουν τον στόπερ της Χιμπέρνιαν, Τσάνγκα, το μέσο της Χάοοελ Μπερ Σεβά, Κάνγκβα και τον επιθετικό της Λέστερ, Ντάκα, σε ένα ρόστερ γενικότερα που απαρτίζεται κυρίως από παίκτες που αγωνίζονται εντός συνόρων.
Εκτίμηση: 1 & Over 1,5