Uncategorized

Μουντιάλ 2022: Τυνησία- Γαλλία ( 4ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022: Τυνησία- Γαλλία ( 4ος όμιλος)
Spread the love

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια αντιμετωπίζει την ουραγό του ομίλου Τυνησία έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της στα νοκ άουτ , θέλει την πρωτιά αλλά ο Ντιτιέ Ντεσάν γνωρίζει επίσης πως επιβάλλεται να προβεί σε ένα rotation στην 11άδα του το απόγευμα για να δώσει ανάσες σε κάποιους βασικούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μην ξεχνάμε πως ήδη οι τρικολόρ έχουν στα πιτς τους: Μπενζεμά, Καντέ, Πογκμπά, Λούκας Ερνανέζ κλπ.

Οι Αφρικανοί διατηρούν μονάχα μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ρεαλιστικά βρίσκονται με το ενάμιση πόδι εκτός διοργάνωσης αφού έχουν συγκεντρώσει έναν βαθμό στα δυο πρώτα τους παιχνίδια και δεν έχουν σκοράρει ακόμη ούτε ένα τέρμα.

Το συγκρότημα του Ζαλέλ Καντρί πήγε στα γήπεδα του Κατάρ με μια πολύ καλή αμυντική επίδοση στα προκριματικά που μεταφράζεται σε 7/8 Clean Sheets ενώ στο τρέχον τουρνουά έχουν δεχτεί μόλις ένα τέρμα σε 180 + αγωνιστικά λεπτά στην πρόσφατη ήττα τους από την Αυστραλία με 0-1.

Ωστόσο στον αντίποδα μαζί με το Μεξικό είναι οι δυο μοναδικές ομάδες στην τρέχουσα διοργάνωση που δεν έχουν βρει ακόμη δίχτυα.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έγιναν η πρώτη εθνική ομάδα χρονικά που επιβεβαίωσαν την θέση τους στους “16” του θεσμού και δείχνουν , παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες τους, πως είναι ικανοί να προασπίσουν τον τίτλο που κατέκτησαν στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018.

Μετά το εμφατικό 4-1 επί της Αυστραλίας ήλθε το “ιδρωμένο” 2-1 επί της Δανίας , με τα δυο γκολ του Εμπαπέ, για να “σφραγίσει” την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Την πρωτιά την κατακτούν οι τρικολόρ ακόμη και με ισοπαλία σήμερα ή ακόμη και με ήττα αρκεί να μην κερδίσει η Αυστραλία στο άλλο ματς του ομίλου την Δανία με 7 (!) γκολ διαφορά.

Πάντως η ομάδα του Ντεσάν αν κερδίσει το απόγευμα θα ισοφαρίσει το 2ο καλύτερο ρεκόρ της Ιταλίας με 7 σερί νίκες σε Μουντιάλ αλλά θα συνεχίσει να απέχει πολύ από την πρωτιά που έχει η Βραζιλία με 11 (!) από το 2002 μέχρι και το 2006.

Προϊστορία: Οι δυο αυτές εθνικές ομάδες έχουν αγωνιστεί συνολικά τέσσερις φορές και η Γαλλία αριθμεί δυο νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες , όλες σε φιλικά ματς, απέναντι στην Τυνησία.

* Ακόμη και αν ο Ντεσάν δεν παρατάξει την πλέον ανταγωνιστική του 11άδα εκτιμώ πως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές θα κάνουν έναν υγιεινό περίπατο κόντρα στους Τυνήσιους. Σε combo το 2ιπλο με το Over 1,5 στο 1,70.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2+ Over 1,5

(Visited 516 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x