ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Φινλανδία: Ελσίνκι – Ίντερ Τούρκου   

Φινλανδία: Ελσίνκι – Ίντερ Τούρκου   
Spread the love

Με στόχο να μην χάσει την επαφή της με την πρωτοπόρο Κουόπιο, η Ελσίνκι, έχοντας στο μυαλό και τον εντός έδρας επαναληπτικό με την Κλάσβοικ για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ να βρεθεί στην πρώτη εξάδα η Ίντερ Τούρκου, που προκρίθηκε μεσοβδόμαδα στον τελικό του κυπέλλου.

Να σημειωθεί, πως μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ακολουθούν πλέι οφ, όπου συμμετέχουν οι ομάδες της πρώτης εξάδας και πλέι άουτ με αυτές που θα τερματίσουν από την 7η ως και την 12η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Επικράτηση, όπως αναμενόταν, την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της ουραγού Εκένας για την Ελσίνκι, με το υπέρ της 3-0 να την διατηρεί στο -4 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Κουόπιο. Εκτός συνόρων, δύσκολη πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, καθώς χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο της άσημης Ντέσιτς μέσα στο Μαυροβούνιο, ενώ 2-2 στην πρώτη μονομαχία της με την Κλάσβικ στα πλέι οφ στα Νησιά Φερόε. Μπροστά στο σκορ στο συγκεκριμένο ματς στο δέκατο τέταρτο λεπτό, προσωρινή ανατροπή από την Κλάσβικ, η οποία έπαιζε μάλιστα με παίκτη λιγότερο, στο εξήντα ένα, με την Ελσίνκι όμως να ισοφαρίζει και να γλιτώνει το κάζο στις καθυστερήσεις.

Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενες πολύ σημαντικές νίκες για την Ίντερ Τούρκου, με πρώτη εξ αυτών το 3-0 για το πρωτάθλημα φιλοξενώντας την Σεϊναγιόεν, με το οποίο διατηρήθηκε στην 7η θέση και το -3 από την πρώτη εξάδα και το 1-2 στο νοκ άουτ ημιτελικό του κυπέλλου στην έδρα της Χάκα. Στον τελικό του κυπέλλου πλέον η Ίντερ Τούρκου όπου θα βρεθεί απέναντι στην Κουόπιο, την οποία μάλιστα αντιμετώπισε και σε αυτόν του φετινού Λιγκ Καπ όπου επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι.

Προϊστορία: Δώδεκα νίκες για την Ελσίνκι, έξι για την Ίντερ Τούρκου και δύο ισοπαλίες, στις 20 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ).

Απρόβλεπτη και ευάλωτη αμυντικά το τελευταίο διάστημα η Ελσίνκι, έχοντας απέναντι την πάντα υπολογίσιμη Ίντερ Τούρκου, η οποία την ζορίζει αρκετά την τελευταία δεκαετία και η οποία παρά την 7η θέση στο πρωτάθλημα, έδειξε τα δόντια της τόσο στο κύπελλο όσο και το Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 989 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x