Στο “Ουίντσορ Παρκ” του Μπέλφαστ μπαινουν στη μαχη της διοργανωσης δυο αρκετά διαφορετικες εθνικες ομαδες
Η Βόρειος Ιρλανδία προσπαθεί να παρουσιάσει αγωνιστική άνοδο και να ανεβει επίπεδο μετά την αποτυχια της στα προκριματικα του Euro 2024 (απολογισμος 3-0-7, , νικησε μεσα εξω το Σαν Μαρίνο και την αδιάφορη Δανία στο τελος) οπου δεν εδωσε το παρων στην τελική φάση
Μεσα στο τρέχον έτος εδωσε τεσσερα φιλικα, πρωτα τον περασμένο Μάρτιο τμε ισοπαλο 1-1 στη Ρουμανία και το διπλό στη Σκωτία με 1-0 ενω τον Ιούνιο έχασε από την Ισπανία με 5-1 και νικησε την Ανδόρα με 2-0 (N/G τα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια της )
Τραυματιες για τουε γηπεδουχους ο μπακ Σπένσερ της Χάντερσφιλντ και ο χαφ Τόμπσον της Στόουκ Σιτι) λόγω τραυματισμού, αμφίβολοι οι Χάζαρντ και Τόουλ (Μπόλτον) ενω εχει πλεον αποσυρθει από την εθνικη ομάδα ο επι σειρα ετων ηγετης της αμυνας Τζονι Έβανς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οσο για το Λουξεμβούργο , ειναι μια ανερχομενη ομαδα που κατάφερε να φτάσει και ως τα μπαράζ πρόκρισης για την τελική φάση του Euro 2024 (στην προκριματική φάση του Euro έκανε ιστορικό ρεκόρ για τη χωρα με 17 β.) αλλά παρά την καλή εμφάνιση αποκλείστηκε με 2-0 εκτος έδρας απο τη Γεωργία στον ημιτελικό (αν περνουσε θα επαιζε με Ελλαδα)
Οι φιλοξενουμενοι στην προηγούμενη διοργάνωση του Nations league ηταν ανταγωνιστικοί (3-2-1 σε 6 αγωνιστικες) . Στα προσφατα φιλικα ματς που έδωσε νικησε με 2-1 το Καζακστάν κι έχασε με 3-0 σε Γαλλία και Βέλγιο … απολυτως φυσιολογικα! Ο κοουτς Λουκ Χολτζ εχει τιμωρημένους τον στόπερ Σανό και το φορ Σινάνι και τραυματιες τους Μπόργκες, Μάρτινς.
Northern Ireland: Peacock-Farrell; Ballard, McNair, Brown; Bradley, McCann, S. Charles, Lewis; McCausland; D. Charles, Magennis
Luxembourg : Moris; Jans, Dzogovic, Chanot, Mahmutovic, Veiga; Martins Pereira, Bareiro, Olesen; Muratovic, Rodrigues
ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ2