ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Χιμνάσια Λα Πλάτα – Ντεπορτίβο Ριέστρα

Αργεντινή: Χιμνάσια Λα Πλάτα – Ντεπορτίβο Ριέστρα
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, η Χιμνάσια φιλοξενώντας στο «Χουάν Καρμέλο Ζερίγιο» τη Ντεπορτίβο Ριέστρα, με την ομάδα της Λα Πλάτα να ψάχνει το τρίποντο με το οποίο θα διατηρήσει ή πολύ πιθανό και να μειώσει την απόσταση που την χωρίζει στην συνολική βαθμολογία από τις θέσεις που οδηγούν στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Έξι ομάδες στο Κόπα Λιμπερταδόρες, η νικήτρια της Κόπα Ντε Λα Λίγκα, Εστουδιάντες, η κυπελλούχος Αργεντινής, η ομάδα που θα πάρει τη Λίγκα Προφεσιονάλ και οι τρεις καλύτερες της συνολικής βαθμολογίας. Έξι ομάδες και στο Σουνταμερικάνα, αυτές που από την 7η ως και την 12η θέση της συνολικής και υποβιβασμός για δύο. Πιο συγκεκριμένα της ουραγού της συνολικής βαθμολογίας (Κόπα Ντε Λα Λίγκα και Λίγκα Προφεσιονάλ) και της τελευταίας ομάδας της ειδικής. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε ισοβαθμία είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Ισοπαλία με 1-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Τίγκρε, με την Χιμνάσια Λα Πλάτα όχι μόνο αήττητη για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές, αλλά και στο -5 πλέον στην συνολική βαθμολογία από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα. Πιο απειλητική και με περισσότερες ευκαιρίες η Χιμνάσια Λα Πλάτα στο ματς στην έδρα της Τίγκρε, πλησιάζοντας αρκετά στο 2-0 μετά το τέρμα του Μπριάσκο στο έβδομο μόλις λεπτό. Η αδυναμία της όμως να «καθαρίσει» ουσιαστικά έφερε και την «τιμωρία» της, με το 1-1, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο τεσσαρακοστό ένατο λεπτό, ενώ λίγο έλειψε να μείνει και με εντελώς άδεια χέρια, καθώς η Τίγκρε άγγιξε την ανατροπή, λίγο πριν το φινάλε, στην δεύτερη της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Επιτυχία πάντως για την Χιμνάσια η πρόκριση της στα προημιτελικά του κυπέλλου, εκεί όπου θα βρεθεί απέναντι στη «μεγάλη» Μπόκα.

Στον αντίποδα, αήττητο τριών αγωνιστικών για τη Ντεπορτίβο Ριέστρα, η οποία έχει ανέβει αρκετά τόσο στην συνολική όσο και την ειδική βαθμολογία και φαίνεται πως θα φτάσει σχετικά εύκολα στον βασικό της στόχο που είναι η παραμονή. Ανατροπή αρχικά στο εντός 2-1 με την Σαρμιέντο, λευκή ισοπαλία και πρώτος εκτός έδρας βαθμός ακολούθως σε έξι συνολικά εκτός έδρας ματς (0-1-5) με την Ουνιόν Σάντα Φε, ενώ 1-0 φιλοξενώντας την περασμένη εβδομάδα την Ουρακάν, έχοντας σύμμαχο και την τύχη. Πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες για την ανώτερη στο μεταξύ τους ματς Ουρακάν, με τη Ντεπορτίβο Ριέστρα όμως να την «τιμωρεί» με πέναλτι του Ερέρα στο εβδομήντα, κόντρα στην ροή του αγώνα.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Χιμνάσια Λα Πλάτα στα τέλη Μαρτίου στο ματς της Κόπα Ντε Λα Λίγκα, το οποίο είναι και το μοναδικό την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Ριέστρα.

Σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα η Χιμνάσια, εκτιμώντας πως έχει το προβάδισμα φιλοξενώντας ένα αντίπαλο θεωρητικά στα μέτρα της. Αήττητο τριών αγωνιστικών βέβαια για τη Ντεπορτίβο Ριέστρα, η οποία όμως έχει και σύμμαχο την τύχη αλλά έχει πιάσει και το ταβάνι της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.144 times, 9 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x