ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φορταλέζα – Σπορτ Ρεσίφε

Βραζιλία: Φορταλέζα – Σπορτ Ρεσίφε
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Καστελάο» της Φορταλέζα, με την ομώνυμη ομάδα να ψάχνει το απόλυτο αλλά και την διατήρηση της φυσικά στην κορυφή, την στιγμή που η Σπορτ Ρεσίφε θα προσπαθήσει να σπάσει το ρόδι στο φετινό Μπραζιλεϊράο.

Έξι βαθμοί για την Φορταλέζα στις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς το εμφατικό 5-1 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την Ιντερνασιονάλ, διαδέχθηκε το σπουδαίο 2-1 της πρεμιέρας στο Μπέλο Οριζόντε σε βάρος της τοπικής Ατλέτικο Μινέιρο, στο οποίο μάλιστα πραγματοποίησε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων την ανατροπή. Πέρα από τα παραπάνω πάντως, το «αφεντικό» της πόλης η Φορταλέζα, καθώς επικράτησε αρχικά στον τελικό του τοπικού πρωταθλήματος Σεαρένσε της «μισητής» συμπολίτισσας Σεαρά, ενώ την απέκλεισε μεσοβδόμαδα και στον 3ο γύρο του κυπέλλου Βραζιλίας (1-1, 3-0). Αγώνας δρόμου, για το μέσο Λούκας Κρισπίμ.

Στον αντίποδα, ένας βαθμός για την Σπορτ στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Μπραζιλεϊράο, καθώς η ομάδα του Ρεσίφε μετά το 2-2 της πρεμιέρας στο Πόρτο Αλέγκρε με την τοπική Ιντερνασιονάλ, ηττήθηκε 0-1 στο «Ίλια ντο Ρετίρο» από την Ατλέτικο Μινέιρο. Δύο ισοπαλίες επίσης, μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1) με τη «μισητή» συμπολίτισσα Ναούτικο και απώλεια του τοπικού πρωταθλήματος Περναμπούκο, καθώς τερμάτισε χαμηλότερα από την αντίπαλο της στην κανονική διάρκεια, ενώ «θύμα» ανατροπής και αποκλεισμός στον 1ο κιόλας γύρο του κυπέλλου, στην έδρα της 4ης κατηγορίας, Ζουαζεϊρένσε (2-3). Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Φορταλέζα και δύο ισοπαλίες, σε πέντε ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σπορτ Ρεσίφε, σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, Κόπα Ντο Νορντέστε).

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, το momentum της Φορταλέζα, αλλά και το ότι η Σπορτ χάνει αρκετή από την δύναμη της όταν απομακρύνεται από το «Ίλια ντο Ρετίρο» του Ρεσίφε.

Εκτίμηση:  1

(Visited 27 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x