ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σάντος – Ιντεπεντιέντε

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σάντος – Ιντεπεντιέντε
Spread the love

Στο «Βίλα Μπελμίρο» του Σάο Πάολο η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην Σάντος και την Ιντεπεντιέντε, για την φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Λιμπερταδόρες Ντε Αμέρικα» του Μπουένος Άιρες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Φιναλίστ του περσινού Κόπα Λιμπερταδόρες η Σάντος, ενώ σε ρηχά νερά στην φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης, εκεί όπου πήρε την 3η θέση και «υποβιβάστηκε» στους «16» του Σουνταμερικάνα, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία). Σε ρηχά νερά επίσης και στο φετινό Μπραζιλεϊράο, εκεί όπου μετά το 2-3 του Σαββάτου που μας πέρασε στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Παλμέιρας, «υποχώρησε» στην 9η θέση και το -10 από την κορυφή.

Στην αντίπερα όχθη, πρώτη και αήττητη στον 2ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα η Ιντεπεντιέντε, η οποία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι ματς κόντρα στην Τόρκε (Ουρουγουάη), τη Μπαΐα (Βραζιλία) και την Γκουαμπιρά (Βολιβία). Η αλήθεια πάντως είναι, πως ζορίστηκε αρκετά από την 2η του ομίλου Τόρκε, από την οποία είχε μόλις τρεις βαθμούς διαφορά, με καθοριστικά τα μεταξύ τους ματς που κρίθηκε ουσιαστικά και η πρόκριση. Πιο συγκεκριμένα, 3-1 αρχικά στην Αργεντινή, με την Ιντεπεντιέντε να πραγματοποιεί την ανατροπή, ενώ 1-1 στην Ουρουγουάη, όπου ισοφάρισε την αντίπαλο της με πέναλτι στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων. Εντός συνόρων, ήττα με 0-2 στο ουδέτερο «Μπισεντενάριο» του Σαν Χουάν στον ημιτελικό της Λίγκα Προφεσιονάλ, από τη μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης, Κολόν.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το τρίτο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων με γηπεδούχο την Σάντος, μετά το 3-2 της Ιντεπεντιέντε το 1964, στα ημιτελικά τότε του Κόπα Λιμπερταδόρες και το 0-0 του 2018 στην φάση των ομίλων της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής.

Η αλήθεια είναι, πως η απρόβλεπτη Σάντος δεν βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση αυτή την χρονική στιγμή. Παρόλα αυτά, αλλάζει προς το καλύτερο το αγωνιστικό της πρόσωπο  στα μεγάλα ματς, ειδικά στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, ενώ και η Ιντεπεντιέντε ζορίστηκε αρκετά για να προκριθεί και έρχεται από μεγάλη αγωνιστική απραξία.

Εκτίμηση:  1

(Visited 5 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x