ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Σαπεκοένσε – Κουιαμπά    

Βραζιλία: Σαπεκοένσε – Κουιαμπά    
Spread the love

Το ντέρμπι των νεοφώτιστων Σαπεκοένσε και Κουιαμπά στην «Αρένα Κοντά» του Σαπεκό, αυτό που ανοίγει χρονικά το σημερινό πρόγραμμα στο Μπραζιλεϊράο, έχοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς οι δύο ομάδες είναι και οι μόνες πλέον στο πρωτάθλημα που δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμα τρίποντο.

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την Σαπεκοένσε μετά και το 1-2 της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Μαρακανά» από την πρωταθλήτρια Φλαμένγκο, με την ομάδα του Σαπεκό πλέον ουραγό στο Μπραζιλεϊράο και στο -2 από την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, σημερινή της αντίπαλο. Κυρίαρχος όπως αναμενόταν και με πολλές ευκαιρίες η Φλαμένγκο στο μεταξύ τους ματς, με την Σαπεκοένσε όμως να προειδοποιεί αρχικά στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, όπου άγγιξε, κόντρα στην ροή του αγώνα, το 1-0 και να «χτυπάει» τελικά στο εξήντα επτά, με την κοντινή προβολή του Περότι. Παρόλα αυτά, ανατροπή από την Φλαμένγκο οκτώ λεπτά πριν το φινάλε, ενώ ευκαιρία για την Σαπεκοένσε στις καθυστερήσεις για να «κλέψει» από το πουθενά τον βαθμό. Μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες για την Σαπεκοένσε, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα στην «Αρένα Κοντά», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, 2-2 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Σεαρά, σε ένα ματς πάντως, στο οποίο πάντως βάσει εξέλιξης και εικόνας, η μοιρασιά των βαθμών άφησε ικανοποιημένη την Κουιαμπά. Μπροστά στο σκορ η Κουιαμπά στο ματς με την Σεαρά με κοντινή κεφαλιά του Έλτον στο εικοστό έκτο λεπτό, αλλά με παίκτη λιγότερο από το τριάντα εννέα, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πραγματοποιήσουν στο εξήντα έξι, έστω και προσωρινά την ανατροπή. Παρόλα αυτά, η αδυναμία της Σεαρά να φτάσει σε ένα τρίτο τέρμα και να «καθαρίσει» γενικότερα το ματς, έφερε και την «τιμωρία» της, με το 2-2 από την Κουιαμπά σχεδόν από το πουθενά, με ένα κοντινό βολέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα για την Κουιαμπά, σε πέντε ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Πεπέ.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Σαπεκοένσε, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Κουιαμπά, σε διαφορετικές μάλιστα διοργανώσεις, με 3-1 το 2016 στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ 1-0 πέρσι, για το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας.

Δεδομένο πως η Σαπεκοένσε θα προσπαθήσει να σπάσει το ρόδι από την στιγμή που φιλοξενεί μια ομάδα στα κυβικά της ή με τον ίδιο ακριβώς στόχο αν προτιμάτε, όπως όμως και ότι δε μπορεί να της δείξεις εμπιστοσύνη σε ντέρμπι παραμονής, ειδικά όταν η Κουιαμπά έχει καταφέρει να έχει τέσσερις ισοπαλίες φέτος μακριά από το γήπεδο της.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x