ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μούρα – Λουντογκόρετς   

Τσάμπιονς Λιγκ: Μούρα – Λουντογκόρετς   
Spread the love

Η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Σλοβενίας, Μούρα και την αντίστοιχη της Βουλγαρίας, Λουντογκόρετς, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα  στο Ράζγκραντ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον 3ο προκριματικό γύρο με τον Ολυμπιακό ή τη Νέφτσι Μπακού.

Πρόκριση σε βάρος της Σκεντίγια στον προηγούμενο γύρο για τη Μούρα, καθώς μετά το 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην έδρα της αντιπάλου της, επικράτησε με το επιβλητικό 5-0 στον επαναληπτικό στην Σλοβενία. Εντός συνόρων, πρωταθλήτρια Σλοβενίας πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία της, σημειώνοντας πάντως, πως η Μούρα φιλοξένησε το Σάββατο την Ταμπόρ στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος και ηττήθηκε 0-3.

Στον αντίποδα, πραγματική Δυναστεία από τη Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία, καθώς έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα για 10 συνεχόμενες φορές από το 2012 μέχρι και σήμερα. Δύο νίκες επίσης στον προηγούμενο γύρο σε βάρος της Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ, μάλιστα με το ίδιο σκορ σε βάρος της ομάδας της Λευκορωσίας (1-0), ενώ με το δεξί και στις εντός συνόρων διοργανώσεις, καθώς επικράτησε 4-0 στον τελικό του Σούπερ Καπ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Μούρα με ομάδα της Βουλγαρίας, ενώ 2-2 για τη Λουντογκόρετς με τη Μάριμπορ το 2020, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στην Σλοβενία.

Επιτυχία σίγουρα για τη Μούρα η πρόκριση στον προηγούμενο γύρο σε βάρος της Σκεντίγια, που ήταν η «παρθενική» της ιστορίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώνοντας όμως, πως η πολύπειρη Λουντογκόρετς δεν έχει καμία σχέση ως ομάδα με την πρωταθλήτρια Σκοπίων.

Εκτίμηση:  2

(Visited 31 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x