ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Παλμέιρας – Φορταλέζα

Βραζιλία: Παλμέιρας – Φορταλέζα
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί η Παλμέιρας, παρά το γεγονός πως φιλοξενεί την 4η στον βαθμολογικό πίνακα Φορταλέζα, ανεξάρτητα μάλιστα από το ότι τις δύο ομάδες χωρίζουν πέντε μόλις βαθμοί.

Λευκή ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Σάο Πάολο, με την οποία πήρε τέλος το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί της Παλμέιρας σε όλες τις διοργανώσεις. Είχαν προηγηθεί, εννέα συνεχόμενες νίκες, επτά στο πρωτάθλημα και δύο σε βάρος της πρωταθλήτριας Χιλής, Κατόλικα (1-0, 1-0), που την έφεραν και στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ένας πάντως ο βαθμός που την χωρίζει από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Ατλέτικο Μινέιρο, ψάχνοντας φυσικά το τρίποντο που θα την φέρει στο +4, έστω και με ένα ματς περισσότερο, περιμένοντας φυσικά το αποτέλεσμα της ομάδας του Μπέλο Οριζόντε που θα δοκιμαστεί στην έδρα της νεοφώτιστης Ζουβεντούδε. Έξι νίκες και μία ισοπαλία για την Παλμέιρας, σε επτά ματς στο Μπραζιλεϊράο στο «Αλιάνζ Πάρκε», ενώ τιμωρημένοι για σήμερα ο στόπερ Φελίπε Μέλο, ο μέσος Ντανίλο και ο επιθετικός Μπρένο Λόπες.

Στην αντίπερα όχθη, τυπικά φιλοξενούμενη η Φορταλέζα στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Σεαρά, καθώς το «Καστελάο» αποτελεί κοινή έδρα και ήττα με 1-3 από τη «μισητή» της συμπολίτισσα, με την οποία «υποχώρησε» στην 4η θέση και με την οποία πήρε τέλος ταυτόχρονα ένα σερί πέντε νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Ακολούθησε πάντως, το 1-0 στο «Ρέι Πελέ» του Μασεϊό σε βάρος της 2ης κατηγορίας Κλαμπ Ρεγκάτας, στο μεταξύ τους επαναληπτικό για την φάση των «16» του κυπέλλου, με το οποίο μετρίασε τις εντυπώσεις και με το οποίο βρέθηκε στα προημιτελικά, συνάρτηση του 2-1 του πρώτου αγώνα στο «Καστελάο». Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Φορταλέζα, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Καστελάο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Παλμέιρας, το 4-0 του 2019 και το 3-0 του περσινού πρωταθλήματος, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Φορταλέζα.

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος η Φορταλέζα, εκτιμώντας όμως, πως δε μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα από την  κυνική σε ορισμένες περιπτώσεις Παλμέιρας, ειδικά μέσα στο «Αλιάνζ Πάρκε».

Εκτίμηση:  1

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x