ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μάλμε – Λουντογκόρετς   

Τσάμπιονς Λιγκ: Μάλμε – Λουντογκόρετς   
Spread the love

Στο «Ελέντα» του Μάλμε, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, Λουντογκόρετς, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Βουλγαρία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Επιτυχία αναμφίβολα η παρουσία της Μάλμε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, αν η πρωταθλήτρια Σουηδίας ολοκληρώσει τον στόχο της, φτάσει δηλαδή μέχρι την φάση των ομίλων. Πρώτο εμπόδιο στην πορεία της μέχρι σήμερα η Ρίγα, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασε με το 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Ελέντα» και το 1-1 στον επαναληπτικό στη Λετονία. Επόμενος αντίπαλος η Ελσίνκι, με τη Μάλμε όμως να πανηγυρίζει την πρόκριση έστω και στις λεπτομέρειες, καθώς επικράτησε 2-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο «Ελέντα» και αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 στην συνέχεια με την αντίπαλο της στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Πολύ πιο μεγάλος πάντως  ο βαθμός δυσκολίας στον 3ο προκριματικό, με τη Μάλμε όμως να επικρατεί 2-1 της Ρέιντζερς στο πρώτο ματς στο «Ελέντα» και με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό στην Γλασκώβη, εκεί μάλιστα όπου πραγματοποίησε με παίκτη λιγότερο την ανατροπή. Εντός συνόρων, ήττα με 2-3 στο ντέρμπι του Σαββάτου φιλοξενώντας την Γκέτεμποργκ, με την οποία βρέθηκε στην 2η θέση και στο -3 από την πρωτοπόρο Τζουγκάρντεν.

Στην αντίπερα όχθη, κάτι ανάλογο και για τη Λουντογκόρετς, η οποία έχει κάθε δικαίωμα και αυτή από την πλευρά της να θέλει να βρεθεί στην φάση των ομίλων. Δύο νίκες σε βάρος της Σαχτόρ Σόλιγκορσκ από τη Λευκορωσία στον 1ο προκριματικό (1-0, 1-0), ενώ 0-0 στον 2ο στην Σλοβενία στην πρώτη μονομαχία της με τη Μούρα, της οποίας πάντως επικράτησε 3-1 στον επαναληπτικό στην Βουλγαρία. Δύο ισοπαλίες στην συνέχεια με τον Ολυμπιακό, με 1-1 στον Πειραιά και 2-2 στον επαναληπτικό στο γήπεδο της, με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας όμως να πανηγυρίζει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Εντός συνόρων, δύο νίκες σε ισάριθμα ματς που έχει δώσει στο νέο πρωτάθλημα, με 3-1 αρχικά στην πρεμιέρα στην έδρα της Λοκομοτίβ Πλόβντβιβ, ενώ 3-0 ακολούθως φιλοξενώντας την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το δεύτερο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Μάλμε απέναντι σε ομάδα της Βουλγαρίας, μετά το 2-0 του μακρινού 1965 σε βάρος της Λοκομοτίβ Σόφιας. Για την ιστορία πάντως, αυτή ήταν απλά μια νίκη γοήτρου για τη Μάλμε, στον επαναληπτικό με τη Λοκομοτίβ Σόφιας για τον 1ο γύρο του τότε κυπέλλου Πρωταθλητριών, καθώς είχε γνωρίσει ήδη τον αποκλεισμό με το ντροπιαστικό 3-8 του πρώτου ματς στην Βουλγαρία. Η σημερινή επίσης, θα είναι η πρώτη επίσκεψη της Λουντογκόρετς στην Σουηδία.

Λεπτές οι ισορροπίες στο συγκεκριμένο ζευγάρι, στο οποίο η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα και την αποτελεσματικότητα που έδειξε η Μάλμε στους τρεις προηγούμενους γύρους στο γήπεδο της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 9 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x