ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Ραπίντ – Ζόρια

Γιουρόπα Λιγκ: Ραπίντ – Ζόρια
Spread the love

Στο «Αλιάνζ Στάντιον» της Βιέννης, το πρώτο ματς ανάμεσα στην Ραπίντ και την Ζόρια για τα πλέι οφ του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Ουκρανία.

Αξίζει να τονιστεί, πως στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Αποκλεισμός στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ για την Ραπίντ, η οποία παρά το 2-1 στην πρώτη μονομαχία της με την Σπάρτα Πράγας στην Βιέννη, ηττήθηκε 0-2 στον επαναληπτικό στην Τσεχία και «υποβιβάστηκε» στο Γιουρόπα. Πιο έτοιμη πάντως τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επικράτησε 3-0 στην Βιέννη στο πρώτο της ματς με την Ανόρθωση, μετατρέποντας σε τυπικής διαδικασίας τον επαναληπτικό στην Κύπρο όπου ηττήθηκε με το «αναίμακτο» 1-2. Σε ρηχά νερά πάντως στο νέο πρωτάθλημα, καθώς έχει μόλις τέσσερις βαθμούς στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, μετά και το οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-2 του Σαββάτου που μας πέρασε στην έδρα της Άλταχ, στο οποίο έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι ενώ μέχρι το ογδοηκοστό δεύτερο λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ.

Στον αντίποδα, επιτυχία σίγουρα για την Ζόρια η 3η θέση στο περσινό πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα απόσταση τεσσάρων μόλις βαθμών από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα, Σαχτάρ, όπως και η παρουσία της στον τελικό του κυπέλλου όπου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες 0-1 στην παράταση από την πρωταθλήτρια Ντιναμό Κιέβου. Επιτυχίες οι οποίες της έδωσαν την δυνατότητα να αποφύγει τις περιπέτειες των προκριματικών και να βρεθεί απευθείας στα πλέι οφ του Γιουρόπα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την παρουσία της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, με πρόκριση σε βάρος της Ραπίντ θα βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού σε αυτούς του Conference League. Κοινό σημείο πάντως με την σημερινή της αντίπαλο, ο ίδιος απολογισμός στο ξεκίνημα του δικού της πρωταθλήματος, καθώς έχει και αυτή τέσσερις βαθμούς στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Ραπίντ Βιέννης, μία ισοπαλία και δύο ήττες, σε έξι ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες της Ουκρανίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη η σημερινή για την Ζόρια στην Αυστρία.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική η Ραπίντ Βιέννης στο γήπεδο της, κάτι το οποίο έδειξε τόσο με την Σπάρτα Πράγας όσο και με την Ανόρθωση, εκτιμώντας πως έχει το προβάδισμα και στο σημερινό ματς, απέναντι στην αξιόμαχη μεν αλλά εντελώς διαφορετική σε σχέση με την περσινή χρονιά, Ζόρια.

Εκτίμηση:  1

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x