ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Βαλένθια – Αλαβές

Ισπανία: Βαλένθια – Αλαβές
Spread the love

Στο «Μεστάγια» το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Βαλένθια με τέσσερις βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές, την στιγμή που η Αλαβές έρχεται από ισάριθμες ήττες στο γήπεδο της.

Τέσσερις βαθμοί όπως προαναφέρθηκε για την Βαλένθια στις δύο πρώτες αγωνιστικές, με τις «νυχτερίδες» να επικρατούν 1-0 στην πρεμιέρα στο «Μεστάγια» της Χετάφε, παρά το γεγονός μάλιστα πως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το τρίτο μόλις λεπτό, ενώ 1-1 την περασμένη εβδομάδα στην Γρανάδα με την ομώνυμη ομάδα. Πιο απειλητική η Βαλένθια στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην Γρανάδα, στο οποίο όμως όχι μόνο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, αλλά είδε και τους γηπεδούχους να βρίσκουν δίχτυα, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο δέκατο έκτο λεπτό. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, με την Γρανάδα να είναι αυτή που έχανε τις ευκαιρίες και την Βαλένθια στο τέλος να την «τιμωρεί» με πέναλτι του Κάρλος Σολέρ στο ογδοηκοστό όγδοο λεπτό. Αγώνας δρόμου για τον 22χρονο επιθετικό Άλεξ Μπλάνκο.

Στην άλλη πλευρά, χωρίς βαθμό η Αλαβές στις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς η «μικρή» βασκική ομάδα γνώρισε ισάριθμες ήττες στο «Μεντιθορόθα», με 1-4 στην πρεμιέρα από την Ρεάλ και 0-1 την περασμένη εβδομάδα από τη Μαγιόρκα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς με τη Μαγιόρκα, με τους «νησιώτες» όμως όχι μόνο να έχουν ένα οριζόντιο δοκάρι μεταξύ αυτών, αλλά να εκμεταλλεύονται και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν στο εξήντα έξι, φτάνοντας στο 0-1 δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Τιμωρημένος για σήμερα, ο αριστερός μπακ Ρουμπέν Ντουάρτε, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με τη Μαγιόρκα.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Βαλένθια και μία ισοπαλία, σε έξι ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αλαβές, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο). Άξιο αναφοράς, πως οι «νυχτερίδες» μετρούσαν πέντε συνεχόμενες νίκες, με το σερί αυτό να παίρνει τέλος με το 1-1 του περσινού πρωταθλήματος.

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, την καλή προϊστορία της Βαλένθια την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αλαβές, αλλά και την αποτελεσματικότητα των «νυχτερίδων» στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έστω και αν το αγωνιστικό δείγμα είναι ακόμα μικρό.

Εκτίμηση:  1

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x