ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ισλανδία – Αρμενία (10ος όμιλος)

Προκριματικά Μουντιάλ: Ισλανδία – Αρμενία (10ος όμιλος)
Spread the love

Η 7η αγωνιστική στον 10ο όμιλο, με την Ισλανδία να είναι προτελευταία και σε καθαρά ρυθμιστικό ρόλο, την στιγμή που η Αρμενία προσπαθεί να κάνει την έκπληξη και να διατηρήσει την 2η θέση.

Απογοητευτική η εικόνα των γηπεδούχων στα προκριματικά, με την Ισλανδία να έχει «ξεφουσκώσει» και με μόλις ένα βαθμό σε τρία συνεχόμενα ματς στο Ρέικιαβικ να βρίσκεται στην προτελευταία θέση, χωρίς ελπίδες φυσικά πρόκρισης και με πλάτη μόνο το Λιχτενστάιν. Πιο συγκεκριμένα, 0-2 αρχικά από την Ρουμανία, 2-2 στην συνέχεια με τα Σκόπια, όπου έκανε την ζημιά στους φιλοξενούμενους επιστρέφοντας στο τελευταίο τέταρτο από 0-2, ενώ βαρύ 0-4 την προηγούμενη αγωνιστική από το φαβορί και πρωτοπόρο του ομίλου Γερμανία. Πιο σημαντική από τις απουσίες που υπάρχουν ενόψει του σημερινού ματς, αυτή του μέσου της Αλκμααρ, Άλμπερτ Γκούντμουνσον.

Στην αντίπερα όχθη, πραγματικό σοκ για την Αρμενία το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στο Ερεβάν με το Λιχτενστάιν, στο οποίο είδε τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν δέκα λεπτά πριν το τέλος και στο οποίο πέταξε κυριολεκτικά στα σκουπίδια δύο βαθμούς που πολύ πιθανό να της κοστίσουν στο φινάλε. Παρόλα αυτά, παρηγοριά το ότι διατηρήθηκε στην 2η θέση και στο +1 από την Ρουμανία, με την οποία θα δώσει «τελικό» την επόμενη αγωνιστική στο Βουκουρέστι. Εκτός αποστολής ο στόπερ της δανέζικη Σίλκεμποργκ, Αντρέ Καλισίρ.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ισλανδία.

Σε καθαρά ρυθμιστικό ρόλο η Ισλανδία, ενώ ματς «τελικός» για την Αρμενία, η οποία είναι «υποχρεωμένη» να καλύψει το απίστευτο στραβοπάτημα με το Λιχτενστάιν αλλά και να πάει με νίκη, αν φυσικά τα καταφέρει, ως 2η στη μονομαχία της επόμενης αγωνιστικής στο Βουκουρέστι με την Ρουμανία.

Εκτίμηση:  2

(Visited 9 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x