ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Σκόπια – Γερμανία (10ος όμιλος)  

Προκριματικά Μουντιάλ: Σκόπια – Γερμανία (10ος όμιλος)  
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε των προκριματικών και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με την ομάδα των Σκοπίων να ψάχνει την έκπληξη για να μείνει «ζωντανή» στη μάχη της 2ης θέσης, την στιγμή που με νίκη η Γερμανία θα εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση.

Τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και το 4-0 της περασμένης εβδομάδας στο Λιχτενστάιν στις τέσσερις αγωνιστικές που προηγήθηκαν για την ομάδα των Σκοπίων, η οποία βρέθηκε στην 2η θέση του ομίλου, ισόβαθμη της Αρμενίας και στο +2 από την Ρουμανία, με τις οποίες δίνει φυσικά μεγάλη μάχη για το εισιτήριο που οδηγεί στα μπαράζ. Πολύ κρίσιμο βαθμολογικά το σημερινό ματς, με δεδομένο πως την ίδια ώρα στο Βουκουρέστι θα βρεθούν αντιμέτωπες η Ρουμανία και η Αρμενία, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο επιθετικός της Σπάρτακ Τρνάβα, Μίλαν Ριστόβσκι.

Στην άλλη πλευρά, 2-1 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Ρουμανία, με την Γερμανία όχι μόνο να πραγματοποιεί την ανατροπή, αλλά να είναι ένα βήμα σχεδόν πριν το να εξασφαλίσει και μαθηματικά, τόσο την 1η θέση όσο φυσικά και την πρόκριση της στο Μουντιάλ. Είχαν προηγηθεί, το 2-0 στο Λιχτενστάιν, το επιβλητικό 6-0 φιλοξενώντας την Αρμενία και το 4-0 στο Ρέικιαβικ σε βάρος της Ισλανδίας, με την ομάδα του 56χρονου Χανς-Ντίτερ Φλικ να έχει το απόλυτο σε τέσσερις αγωνιστικές στα προκριματικά, μετά το 0-2 του πρόσφατου Ευρωπαϊκού από την Αγγλία. Πίσω στο σκορ η Γερμανία στο ματς με τους Ρουμάνους στο ένατο λεπτό, βλέποντας όμως στην συνέχεια την ομάδα του Φλικ να κυριαρχεί και να δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες, πριν το 1-1 από το εκτός περιοχής σουτ του Γκνάμπρι στο πενήντα δύο. Μεγάλη η πίεση της μάλιστα μετά το γκολ της ισοφάρισης, με το 2-1 να είναι θέμα χρόνου και να έρχεται τελικά στο ογδοηκοστό πρώτο λεπτό, με πλασέ του Μίλερ σε άδειο σχεδόν τέρμα. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την ομάδα των Σκοπίων.

Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, εκτιμώντας πως η ομάδα των Σκοπίων θα ρισκάρει και θα δώσει χώρους στην Γερμανία, η οποία από την πλευρά της θα θέλει όχι μόνο να κλειδώσει και μαθηματικά την πρόκριση, αλλά να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς από τους γηπεδούχους για την εντός έδρας ήττα που είχε από αυτούς στα προκριματικά. Έξι νίκες άλλωστε και μία ήττα ο απολογισμός της Γερμανίας σε αυτά τα προκριματικά, με μοναδική φορά που έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, το 1-2 από τα Σκόπια στα τέλη Μαρτίου στο Ντούισμπουργκ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x