ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Μπαΐα – Παλμέιρας

Βραζιλία: Μπαΐα – Παλμέιρας
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο Σαλβαντόρ, με την τοπική Μπαΐα να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει εκτός επικίνδυνης ζώνης, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο, την στιγμή που η Παλμέιρας θα θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό της σερί και να διατηρηθεί ταυτόχρονα στην πρώτη τετράδα.

Πολύτιμο 2-0 το Σάββατο που μας πέρασε στην έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε, βλέποντας τη Μπαΐα όχι μόνο να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από πέντε αγωνιστικές, αλλά να παίρνει ταυτόχρονα βαθιά βαθμολογική ανάσα, παρά το γεγονός πως δεν ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη, στο ντεμπούτο μάλιστα στον πάγκο του 56χρονου Γκούτο Φερέιρα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Ατλέτικο Παραναένσε, με τη Μπαΐα όμως πιο αποτελεσματική, ανοίγοντας το σκορ σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο, με κοντινό σουτ του Νασιμέντο στο τεσσαρακοστό τέταρτο λεπτό. Η Μπαΐα μάλιστα «χτύπησε» και στις αρχές της επανάληψης, με το 2-0 με κοντινή κεφαλιά του Τζιλμπέρτο στο πενήντα, ενώ κορυφαίος της στην συνέχεια ο γκολκίπερ Ντανίλο Φερνάντες, καθώς η ομάδα του Σαλβαντόρ προτίμησε να «καθίσει» πάνω στο υπέρ της αποτέλεσμα και να μην ψάξει άλλο γκολ. Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες για τη Μπαΐα, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα στο Σαλβαντόρ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, βαρύ 2-4 φιλοξενώντας τη Μπραγκαντίνο, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι ουσιαστικά και η ταφόπλακα στις λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν στην «βερντάο» για τον τίτλο, καθώς βρίσκεται πλέον στην 3η θέση και το -14 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο. Στόχος πλέον στο πρωτάθλημα να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα, καθώς η 5η στον βαθμολογικό πίνακα Μπραγκαντίνο βρίσκεται στο -1, ενώ είναι δεδομένο πως αν δεν υπήρχε ο τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες, εκεί όπου διεκδικεί τον σπουδαιότερο τίτλο της Λατινικής Αμερικής σε συλλογικό επίπεδο, ο Αμπέλ Φερέιρα θα αποτελούσε παρελθόν. Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και πέντε ήττες για την Παλμέιρας, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ με την εθνική Βραζιλίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ ο γκολκίπερ Βέβερτον, με αυτή της Παραγουάης ο στόπερ Γκόμες και της Ουρουγουάης ο αριστερός μπακ Πικέρες.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Παλμέιρας και ισάριθμες ισοπαλίες, σε οκτώ ματς την τελευταία δεκαετία στο Σαλβαντόρ με αντίπαλο τη Μπαΐα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο). Χαρακτηριστικό, πως η Παλμέιρας είχε τέσσερις σερί νίκες από το 2011 μέχρι το 2017, ενώ ακολούθησαν ισάριθμες ισοπαλίες από το 2018 μέχρι σήμερα.

Δεδομένο πως η Μπαΐα θα θέλει να εκμεταλλευτεί το momentum και τον παράγοντα έδρα, αλλά όσα θέματα και αν έχει αυτή την χρονική στιγμή η Παλμέιρας δε μπορεί να της ξεγράψεις.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x