ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα – Ατλέτικο Ουίλα  

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα – Ατλέτικο Ουίλα  
Spread the love

Το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα, με την πρωταθλήτρια Ντεπόρτες Τολίμα να ψάχνει το τρίποντο κόντρα στην ουραγό Ατλέτικο Ουίλα, που όχι μόνο θα την εδραιώσει στην πρώτη οκτάδα, αλλά θα την φέρει ταυτόχρονα στην 2η θέση, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Επικράτηση με 2-0 για τη Ντεπόρτες Τολίμα την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Όνσε Κάλντας, βλέποντας την πρωταθλήτρια Κολομβίας να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Τα απολύτως απαραίτητα από την πρωταθλήτρια Κολομβίας στο «επαγγελματικό» 2-0 σε βάρος της Όνσε Κάλντας και τέλος ταυτόχρονα στο μικρό σερί των ισοπαλιών, καθώς είχαν προηγηθεί το εντός 1-1 με τη Ντεπορτίβο Κάλι, το 0-0 στην έδρα της Πατριότας και το 0-0 φιλοξενώντας την Σάντα Φε. Λευκή ισοπαλία επίσης και στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου στην έδρα της με τη Ντεπορτίβο Περέιρα, με τον επαναληπτικό την ερχόμενη Πέμπτη στην έδρα της αντιπάλου της. Τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, σε έξι ματς στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο» στο Κλαουσούρα, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, 1-4 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Ατλέτικο Νασιονάλ, σε ένα ματς στο οποίο «μίλησε» η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, πίσω στο σκορ η Ατλέτικο Ουίλα στο εικοστό λεπτό, «απαντώντας» όμως στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι του Ριβέρα (45΄). Χωρίς δυνάμεις όμως και σημάδια αντίδρασης μετά το 1-2 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (49΄), με το τελικό 1-4 να είναι φυσιολογικό. Μία μόλις νίκη για την Ατλέτικο Ουίλα στο Κλαουσούρα και απόλυτα φυσιολογική επίσης η τελευταία θέση, ενώ ουραγός και στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού, όντας το μεγάλο φαβορί να αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία. Μία ισοπαλία και πέντε ήττες για την Ατλέτικο Ουίλα, σε έξι ματς στο Κλαουσούρα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δεκαέξι νίκες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, δύο για την Ατλέτικο Ουίλα και οκτώ ισοπαλίες, στις 26 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Πολλές οι αδυναμίες των φιλοξενούμενων και απόλυτα λογική η χαμηλή τιμή που συνοδεύει τη Ντεπόρτες Τολίμα. Μόνο ψεγάδι, στο να πέσει σήμερα «θύμα» έκπληξης, πως πολύ δύσκολα δεν θα βρεθεί στα πλέι οφ, ενώ υπάρχει και ο επαναληπτικός για τα ημιτελικά του κυπέλλου στην έδρα της Ντεπορτίβο Περέιρα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 24 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x