ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ  

Ισπανία: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ  
Spread the love

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ρεάλ στο πρώτο Clasico μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, με την «βασίλισσα» να έρχεται από το εμφατικό 5-0 σε βάρος της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πιο ανταγωνιστικό και κορυφαίο ντέρμπι σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας την διαδρομή του από τις 26 Μαρτίου του 1916, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του κυπέλλου. Σε όλες τις διοργανώσεις, σε 246 αναμετρήσεις, η Ρεάλ έχει 98 νίκες έναντι 96 της Μπαρτσελόνα, 52 παιχνίδια ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία, ενώ 410 (Ρεάλ) -401 (Μπαρτσελόνα) τα γκολ. Ένα ντέρμπι αξίας 1,428 δισεκατομμυρίων ευρώ (765 εκατ. Η Ρεάλ και 672 η Μπαρτσελόνα), σύμφωνα με τα στοιχεία της εξειδικευμένης ιστοσελίδας Transfermarkt. Κασεμίρο (70 εκατ. Ευρώ), Φεντερίκο Βαλβέρδε (65) και Τιμπό Κουρτουά (60), οι πιο ακριβοί παίκτες των Μαδριλένων, ενώ Ντε Γιονκ (90), Πέδρι (80) και Ανσού Φάτι (60) των Καταλανών. Σύμφωνα επίσης με πρόσφατες στατιστικές, υπολογίζεται ότι ο μέσος αριθμός τηλεθεατών κυμαίνεται μεταξύ 700 και 800 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, με αριθμούς ρεκόρ στις πωλήσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε δίκτυα και καλωδιακούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

Η Ρεάλ βρίσκεται στο +2 από τη Μπαρτσελόνα και στόχος της φυσικά η νίκη που θα μεγαλώσει τη μεταξύ τους διαφορά, με τον Κάρλο Αντσελότι να επιβεβαιώνει μάλιστα πως ενδέχεται να έχει δύο σημαντικές επιστροφές και ο λόγος για τους Εντέν Αζάρ και Ντάνι Καρβαχάλ. Οι δύο ποδοσφαιριστές φαίνεται ότι έχουν αφήσει πίσω τους τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούσαν και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, στο πρώτο ντέρμπι του Ιταλού τεχνικού μετά την επιστροφή του.

Στην άλλη πλευρά, ένα γκολ του Πικέ ήταν αρκετό για τη Μπαρτσελόνα ώστε να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου και να κάνει σεφτέ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια βραδιά πάντως που οι Καταλανοί είχαν την χειρότερη προσέλευση της δεκαετίας στο «Καμπ Νου». Με την χωρητικότητα στο 100 τοις 100 για πρώτη φορά επί εποχής πανδημίας, στο γήπεδο βρέθηκαν μόλις 45.968 οπαδοί, στην χειρότερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας στην διοργάνωση. Πέρα από τα παραπάνω, με αρχική τιμή τα 99 (!) ευρώ, χιλιάδες εισιτήρια παραμένουν απούλητα στις τάξεις της Μπαρτσελόνα ενόψει του σημερινού Clasico κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το γεγονός μάλιστα, πως το όριο προσέλευσης στην Καταλονία επανήλθε στο 100%. Ο Κούμαν επίσης, έχει την ευκαιρία να ρεφάρει και να πάρει παράταση «ζωής» στον πάγκο με νίκη σε βάρος της Ρεάλ, σημειώνοντας βέβαια πως σε αντίθετη περίπτωση όχι μόνο θα ξεκινήσουν πάλι τα σενάρια «φυγής», αλλά τώρα μπορεί και να επιβεβαιωθούν.

Πρόταση:  G/G

(Visited 13 times, 1 visits today)
About Author

Γιώργος Λίγγρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x