ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόνφερενς Λιγκ: Ομόνοια – Βασιλεία (8ος όμιλος)

Κόνφερενς Λιγκ: Ομόνοια – Βασιλεία (8ος όμιλος)
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «ΓΣΠ», με την Ομόνοια να θέλει να σπάσει το ρόδι στην φάση των ομίλων και να κρατήσει «ζωντανές» τις ελάχιστες ελπίδες που υπάρχουν, την στιγμή που η Βασιλεία δίνει μάχη με την ισόβαθμη της Καραμπάγκ για την 1η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ οι δεύτερες, θα παίξουν μπαράζ με τις τρίτες των ομίλων του Τσάμπιονς Γιουρόπα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς, μετά η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση στις αναμετρήσεις τους. Τέταρτο κριτήριο στην συνέχεια είναι η συνολική διαφορά τερμάτων, πέμπτο η καλύτερη επίθεση, έκτο τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ, ακολούθως οι περισσότερες νίκες και τα πιο πολλά «διπλά».

Ένας μόλις βαθμός για την Ομόνοια, μετά και το 1-3 από την σημερινή της αντίπαλο την προηγούμενη αγωνιστική στην Ελβετία, ενώ 0-0 νωρίτερα στην πρεμιέρα στο Καζακστάν με την Καϊράτ και βαρύ 1-4 ακολούθως φιλοξενώντας την Καραμπάγκ. Εντός συνόρων, 0-1 στο πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος φιλοξενώντας την Ανόρθωση, «υποχωρώντας» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, όντας πλέον στην 10η θέση και με πλάτη μόνο την Δόξα και τον ουραγό Εθνικό Άχνας. Σταθερά εκτός ο Γάλλος μέσος Μποτεάκ.

Στην αντίπερα όχθη, επτά βαθμοί για την Βασιλεία, καθώς πέρα του 3-1 που προαναφέρθηκε σε βάρος της κυπριακής ομάδας, είχε επικρατήσει 4-2 στο «Σεντ Γιάκομπ-Παρκ» της Καϊράτ, ενώ είχε αναδειχθεί ισόπαλη με 0-0 στην εκτός έδρας πρεμιέρα της στην φάση των ομίλων με την Καραμπάγκ. Εντός συνόρων, δραματικό 3-3 τη Κυριακή που μας πέρασε στην Ζυρίχη με την ομώνυμη ομάδα, σε ένα ματς στο οποίο προηγήθηκε τρεις φορές και στο οποίο είδε τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, παραμένοντας πάντως στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εκτός αποστολής ο Αλβανός μέσος Τσάκα και ο Ιταλός επιθετικός Εσπόσιτο.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 το 1994 για την Ομόνοια σε βάρος της Ααράου, στο μοναδικό εντός έδρας ματς στην ιστορία της με ελβετική ομάδα. Επικράτηση με 3-0 σε βάρος του ΑΠΟΕΛ το 2020, ενώ ήττα με 0-1 από τον Απόλλωνα ένα χρόνο νωρίτερα, στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της Βασιλείας στην Κύπρο.

Ευάλωτη αμυντικά η κυπριακή ομάδα, με το Νορβηγό τεχνικό Μπεργκ μάλιστα να είναι με την πλάτη στον τοίχο, εκτιμώντας πως η Βασιλεία έχει τον πρώτο λόγο στη μεταξύ τους μονομαχία.

Εκτίμηση:  2 & Over 2,5

(Visited 25 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x