ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μεξικό: Πούμας – Άτλας  

Μεξικό: Πούμας – Άτλας  
Spread the love

Στο «Ολίμπικο» η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος Απερτούρα, με τον επαναληπτικό την Κυριακή που μας έρχεται στο «Χαλίσκο», την έδρα της Άτλας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά των πλέι οφ του Απερτούρα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δύο πολύ μεγάλες προκρίσεις για την Πούμας στα πλέι οφ, καθώς μετά το εκτός 2-1 σε βάρος της Τολούκα, στη νοκ άουτ μονομαχία τους στον 1ο γύρο, απέκλεισε με εμφατικό τρόπο στα προημιτελικά, την 1η της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, Αμέρικα. Πιο συγκεκριμένα, 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Ολίμπικο», με την Πούμας όμως να επικρατεί 3-1 στον επαναληπτικό στο επιβλητικό «Αζτέκα», παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι, στο δωδέκατο λεπτό. Όλα τα παραπάνω μάλιστα, την στιγμή που τερμάτισε με δραματικό τρόπο στην 11η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πέρασε στα πλέι οφ, καθώς την τελευταία αγωνιστική επικράτησε 4-3 στο «Ολίμπικο» της Κρουζ Αζούλ, επιστρέφοντας από 1-3, ενώ ήταν βολικά για αυτή ταυτόχρονα όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Στην άλλη πλευρά, στην 2η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η Άτλας, η οποία της έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να βρεθεί απευθείας στα προημιτελικά των πλέι οφ, αλλά να έχει ταυτόχρονα και αβαντάζ μέχρι το φινάλε. Κάτι που αξιοποίησε στις δύο μονομαχίες της στα προημιτελικά με τη Μοντερέι, καθώς μετά το 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην έδρα της αντιπάλου της και το 1-1 στον επαναληπτικό στο «Χαλίσκο», πήρε την πρόκριση για τον σημερινό ημιτελικό γιατί τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Πούμας, τρεις για την Άτλας και πέντε ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ολίμπικο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Συνδυασμός τύχης και ικανότητας θα μπορούσαμε να πούμε για την Πούμας, καθώς μετά τον δραματικό τρόπο που βρέθηκε σχεδόν από το πουθενά στα πλέι οφ, έχει πανηγυρίσει δύο μεγάλες εκτός έδρας προκρίσεις, έχοντας κάθε λόγο πλέον να αξιώνει και τελικό. Τρώγοντας λένε ανοίγει η όρεξη και από την στιγμή που άφησε εκτός την 6η στον βαθμολογικό πίνακα Τολούκα και την 1η της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Αμέρικα, δεν έχει να φοβηθεί πλέον τίποτα κόντρα στην Άτλας.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 41 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x