ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ονδούρα – Καναδάς    

Προκριματικά Μουντιάλ: Ονδούρα – Καναδάς    
Spread the love

Η 9η αγωνιστική στον προκριματικό όμιλο της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, με μόνο στόχο για την ουραγό και ουσιαστικά αποκλεισμένη Ονδούρα η πρώτη της νίκη στα προκριματικά, την στιγμή που με τρίποντο η ομάδα του Καναδά θα παραμείνει στην 1η θέση και θα έρθει ακόμα πιο κοντά στο Μουντιάλ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 3η θέση προκρίνονται απευθείας στο Μουντιάλ, ενώ η 4η θα πάει σε μπαράζ. Στην 1η θέση με 16 βαθμούς ο Καναδάς, στην 2η με 15 οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ με 14 τόσο το Μεξικό όσο και η ομάδα του Παναμά στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Στην 5η με 9 η Κόστα Ρίκα, στην 6η με 7η Τζαμάικα, στην προτελευταία με 6 το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ ουραγός η Ονδούρα με μόλις 3.

Φιλότιμη εμφάνιση την προηγούμενη αγωνιστική για την Ονδούρα στην Κόστα Ρίκα, βλέποντας όμως την ομάδα του 65χρονου Κολομβιανού, Ερνάν Νταρίο Γκόμες, να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι, καθώς είδε την αντίπαλο της να βρίσκει δίχτυα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ουραγός όπως προαναφέρθηκε στον όμιλο και χωρίς τρίποντο σε οκτώ ματς (0-3-5), με μόνο στόχο, καθώς είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί το -11 από την 4η θέση, να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο. Στην αντίπερα όχθη, τρία συνεχόμενα εντός έδρας τρίποντα για τον Καναδά, με πιο πρόσφατο και φυσικά σπουδαιότερο το 2-1 της προηγούμενης αγωνιστικής με το Μεξικό, το οποίο έφερε την ομάδα του 46χρονου Άγγλου, Τζον Χέρντμαν, στην 1η θέση. Στόχος πάντως σήμερα, για την αήττητη ομάδα του Καναδά, το πρώτο της «διπλό» στα προκριματικά, όσο παράξενο και αν ακούγεται όντας πρωτοπόρος του ομίλου. Να σημειωθεί, πως στα τρία προηγούμενα εκτός έδρας, είχε ισάριθμες ισοπαλίες, με τις ΗΠΑ (1-1), το Μεξικό (1-1) και την Τζαμάικα (0-0).

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ονδούρα, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τον Καναδά, με εμφατικό το 8-1 του 2012, ενώ 2-1 το 2016.

Πιεσμένη και ευάλωτη αμυντικά η Ονδούρα, εκτιμώντας πως ο Καναδάς, έστω και χωρίς τον Ντέιβις (Μπάγερν), μπορεί να πάρει ένα «διπλό» πραγματικό χρυσάφι και όχι μόνο να διατηρηθεί στην κορυφή, αλλά να έρθει ακόμα πιο κοντά στο Μουντιάλ.

Εκτίμηση:  2

(Visited 339 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x