ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Γκάμπια – Καμερούν

Κόπα Άφρικα: Γκάμπια – Καμερούν
Spread the love

Ο πρώτος χρονικά νοκ άουτ προημιτελικός του κυπέλλου εθνών Αφρικής, με την Γκάμπια να στοχεύει σε μία ακόμα έκπληξη, στην «παρθενική» της μάλιστα σε τελικά Κόπα Άφρικα, με το έργο της πάντως σήμερα να είναι δύσκολο, από την στιγμή που υπάρχει απέναντι η διοργανώτρια και γηπεδούχος ομάδα του Καμερούν.

Να τονιστεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα ημιτελικά με το νικητή του ζευγαριού Αίγυπτος – Μαρόκο. Τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών, το Μπουρκίνα Φάσο – Τυνησία και το Σενεγάλη – Ισημερινή Γουινέα.

Επιτυχία και μόνο για την Γκάμπια η παρουσία της στα προημιτελικά, η οποία παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από την στιγμή που τα έχει καταφέρει διατηρώντας το αήττητο, στην «παρθενική» της μάλιστα σε τελικά κυπέλλου εθνών Αφρικής. Στην 2η θέση του 6ου ομίλου, μειονεκτώντας στην ισοβαθμία με το Μάλι, ενώ 1-0 στην συνέχεια στο πρώτο της νοκ άουτ στην διοργάνωση σε βάρος της Γουινέας, έστω και με σύμμαχο την τύχη. Στην άλλη πλευρά, στην 1η θέση του 1ου ομίλου, όπως αναμενόταν, το Καμερούν, πραγματοποιώντας μάλιστα δύο ανατροπές, στο 2-1 με τη Μπουρκίνα Φάσο και το 4-1με την Αιθιοπία, ενώ 1-1 στο φινάλε με το Κάπο Βέρντε. Οι Νήσοι Κομόρες ήταν ακολούθως ο αντίπαλος στην φάση των «16», με το Καμερούν πάντως να μην βγάζει μάτια με την απόδοση του και να κάνει απλά τα απολύτως απαραίτητα στο υπέρ του 2-1, σε ένα ματς μάλιστα που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το έβδομο λεπτό με παίκτη λιγότερο. Άξιο αναφοράς επίσης για το συγκεκριμένο ματς, πως υπήρχε πρόβλημα και με τους τρεις τερματοφύλακες στους φιλοξενούμενους και οι Νήσοι Κομόρες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν κάτω από τα δοκάρια παίκτη άλλης θέσης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για το Καμερούν το 2016, σε ματς  προκριματικών κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το οποίο είναι και το μοναδικό για την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Γκάμπια.

Φαβορί το Καμερούν φιλοξενώντας την «πρωτάρα» Γκάμπια, εκτιμώντας όμως πως δεν έχει αξία, στο σημείο που έχει φτάσει η διοργάνωση, το 1,50 που συνοδεύει τους διοργανωτές. Ψάχνοντας κάτι πιο ελκυστικό, θα ποντάρω σε anytime σκόρερ σε τιμή μάλιστα άνω του 2,00 τον Αμπουμπακάρ, ο οποίος έχει βρει δίχτυα και στα τέσσερα προηγούμενα ματς του Καμερούν στην φετινή διοργάνωση.

(Visited 414 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x