ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Γκιμαράες – Μπράγκα    

Πορτογαλία: Γκιμαράες – Μπράγκα    
Spread the love

Η αλήθεια είναι πως αυτά που δεσπόζουν συνήθως στην Πορτογαλία είναι τα ντέρμπι ανάμεσα στις τρεις «μεγάλες», την Πόρτο, την Σπόρτινγκ και τη Μπενφίκα. Παρόλα αυτά, στην σκιά αυτών, αλλά πάντα με το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον, το γειτονικό μίσους ανάμεσα στην Γκιμαράες και τη Μπράγκα.

Ήττα με 2-3 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Βιζέλα, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι πισωγύρισμα ουσιαστικά για την Γκιμαράες, η οποία βρέθηκε στο -6 από την πρώτη πεντάδα. Μόνο θετικό, πως διατηρήθηκε, έστω και οριακά, στην 6η θέση, η οποία στο φινάλε πολύ πιθανό να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Ροτσίνια και 1-0 στο ματς στην έδρα της Βιζέλα στο είκοσι, με την Γκιμαράες όμως να παθαίνει στην συνέχεια απίστευτο μπλακ άουτ, δίνοντας την δυνατότητα στην αντίπαλο της να ανατρέψει την κατάσταση με τρία τέρματα μέχρι το εξηκοστό λεπτό. Σε σύγχυση μάλιστα στο τελευταίο ημίωρο, κινδυνεύοντας να δεχθεί περισσότερα τέρματα, μειώνοντας πάντως σε 2-3 με κοντινή κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε, επτά λεπτά πριν το φινάλε. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Γκιμαράες, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Στον αντίποδα, δύο συνεχόμενα τρίποντα για τη Μπράγκα, η οποία μετά το 2-1 αρχικά στη Λισαβόνα σε βάρος της πρωταθλήτριας Σπόρτινγκ, όπου πραγματοποίησε μάλιστα την ανατροπή και το 2-0 ακολούθως της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Μορεϊρένσε, εδραιώθηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έξι οι βαθμοί επίσης που την χωρίζουν από τη Μπενφίκα και με στόχο πλέον, αν βέβαια είναι εφικτό, να καταφέρει να «κλέψει» την 3η θέση και το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ από τους «αετούς». Ματς στο οποίο η Μπράγκα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα αυτό με τη Μορεϊρένσε και στο οποίο μάλιστα έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να φτάσει στο τρίποντο, με το 1-0 με κοντινό πλασέ του Αλί Μουσράτι στο σαράντα οκτώ και το 2-0 από πέναλτι του Ρικάρντο Όρτα στο εβδομηκοστό τρίτο λεπτό. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για τη Μπράγκα, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Μουνισιπάλ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Γκιμαράες, επτά για τη Μπράγκα και πέντε ισοπαλίες, στις 15 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αφόνσο Ενρίκες», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ).

Απρόβλεπτη και ευάλωτη αμυντικά η Γκιμαράες, ενώ σε καλύτερη κατάσταση η Μπράγκα. Παρόλα αυτά, η φόρμα, η βαθμολογία, οι απουσίες, η έδρα και η προϊστορία είναι πάντα σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για ντέρμπι μίσους ανάμεσα στην Γκιμαράες και τη Μπράγκα, ακόμα και όταν σε κάποιες περιπτώσεις οι δύο αυτές ομάδες παίζουν μόνο για το γόητρο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 553 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x