ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ενβιγκάδο – Ατλέτικο Νασιονάλ  

Κολομβία: Ενβιγκάδο – Ατλέτικο Νασιονάλ  
Spread the love

Στο «Μετροπολιτάνο» του Ιταγκουί το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, βρίσκοντας την τοπική Ενβιγκάδο στην 12η θέση και το -1 μόλις από την πρώτη οκτάδα και την κυπελλούχο Κολομβίας, Ατλέτικο Νασιονάλ, στην 2η και σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την κορυφή και την πρωτοπόρο του Απερτούρα, Ντεπόρτες Τολίμα.

Ήττα με 1-2 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της νεοφώτιστης Ουνιόν Μαγκνταλένα, η δεύτερη για την Ενβιγκάδο στις έξι πρώτες αγωνιστικές του φετινού Απερτούρα, μετά το 0-1 της πρεμιέρας στο Κάλι από την τοπική Αμέρικα, με θετικό πάντως για την ομάδα του Ιταγκουί, πως βρίσκεται στο -1 μόλις όπως προαναφέρθηκε από την πρώτη οκτάδα. Σε παθητικό ρόλο η Ενβιγκάδο στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Ουνιόν Μαγκνταλένα, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό, μετά από ένα λάθος του γκολκίπερ Πάρα. Ελαφρώς βελτιωμένη στην επανάληψη, ισοφαρίζοντας με εντός περιοχής σουτ του αρχηγού Ρόχας, στο εξήντα επτά, με την Ενβιγκάδο όμως να μην έχει «απάντηση» μετά το δεύτερο τέρμα της Ουνιόν Μαγκνταλένα στο εβδομηκοστό τρίτο λεπτό.

Στην άλλη πλευρά, 0-0 φιλοξενώντας την Αλιάνσα Πετρολέρα, με την Ατλέτικο Νασιονάλ να παραμένει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά στο -4 πλέον από την πρωτοπόρο του Απερτούρα, Ντεπόρτες Τολίμα. Αυστηρό μονότερμα από την Ατλέτικο Νασιονάλ στο συγκεκριμένο ματς, με την κυπελλούχο Κολομβίας όμως όχι μόνο να είναι εκνευριστικά άστοχη, αλλά να βλέπει ταυτόχρονα και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να κατεβάζει τα ρολά. Έντεκα συνολικά οι βαθμοί της στις έξι πρώτες αγωνιστικές, με τους επτά εξ αυτών μακριά από το γήπεδο της, καθώς έμεινε στο 1-1 στην πρεμιέρα στην έδρα της νεοφώτιστης Κορτουλουά, αλλά επικράτησε στην συνέχεια 1-0 σε αυτή της Ντεπορτίβο Πάστο και 2-0 στη Μπογκοτά στο ντέρμπι με τη Μιγιονάριος.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ενβιγκάδο, έξι για την Ατλέτικο Νασιονάλ και πέντε ισοπαλίες, στις 13 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μετροπολιτάνο» του Ιταγκουί, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Αξιόμαχη, πάντα υπολογίσιμη, αλλά ταυτόχρονα και με συγκεκριμένο ταβάνι η Ενβιγκάδο, πολύ χαμηλότερο από αυτό της «μεγάλης» Ατλέτικο Νασιονάλ. Εκτίμηση μου, πως αν η Ατλέτικο Νασιονάλ είναι πιο εύστοχη σε σχέση με το ματς με την Αλιάνσα Πετρολέρα, εύκολα ή δύσκολα θα περάσει από το Ιταγκουί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 311 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x