ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία Β΄: Τενερίφη – Βαγιαδολίδ  

Ισπανία Β΄: Τενερίφη – Βαγιαδολίδ  
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την άνοδο στο «Ελιοντόρο Ροντρίγκεθ Λόπεθ» της Τενερίφης, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Βαγιαδολίδ, η οποία απέκτησε μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον μετά την χθεσινή ήττα της 2ης στον βαθμολογικό πίνακα Αλμερία στην Σαραγόσα.

Ήττα με 1-2 για την Τενερίφη την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Μιραντές, βλέποντας όχι μόνο να μπαίνει τέλος στο αήττητο σερί της, αλλά να «υποχωρεί» ταυτόχρονα στην 4η θέση και το -6 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Αλμερία. Μπροστά στο σκορ η Μιραντές στο μεταξύ τους ματς στο δέκατο όγδοο λεπτό και προβάδισμα δύο τερμάτων ακολούθως στο τριάντα τρία, «τιμωρώντας» ουσιαστικά την αστοχία της Τενερίφης που είχε ευκαιρίες και ένα δοκάρι, ενδιάμεσα των δύο γκολ των γηπεδούχων. Η μείωση του σκορ στην συνέχεια από την Τενερίφη στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄), με αυτό όμως να είναι ότι θετικό είχε να επιδείξει μέχρι το φινάλε, καθώς η Μιραντές ήταν πιο απειλητική, την στιγμή που οι «νησιώτες» όχι μόνο ήταν παθητικοί, αλλά πέταξαν και λευκή πετσέτα ουσιαστικά όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο στο εβδομήντα τρία. Οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Τενερίφη, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα στο «Ελιοντόρο Ροντρίγκεθ Λόπεθ», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο 37χρονος μέσος και αρχηγός της, Αϊτόρ Σανθ.

Στην αντίπερα όχθη, δύο συνεχόμενα τρίποντα, μετά και το 5-1 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την εντός επικίνδυνης ζώνης Αμορεμπιέτα και αήττητο γενικότερα 10 συνεχόμενων αγωνιστικών για την Βαγιαδολίδ, η οποία παρέμεινε στην 3η θέση και το -3 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Αλμερία. Προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Αμορεμπιέτα, η μείωση του σκορ ακολούθως κόντρα στην ροή του αγώνα, στο πενήντα τέσσερα, με την Βαγιαδολίδ όμως να πατάει το γκάζι στο τελευταίο ημίωρο και με τρία ακόμα γκολ να επικρατεί τελικά 5-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής μάλιστα με χατ τρικ ο 33χρονος επιθετικός Σέρτζιο Λεόν. Πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Βαγιαδολίδ, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Ρόκε Μέσα.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Τενερίφη και μία ισοπαλία, σε πέντε ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Βαγιαδολίδ, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο). Άξιο αναφοράς επίσης, πως η Τενερίφη επικράτησε 2-0 στο ματς του 1ου γύρου, υποχρεώνοντας την Βαγιαδολίδ στη μοναδική της μέχρι τώρα ήττα στο γήπεδο της στο φετινό πρωτάθλημα.

Με σύμμαχο την προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας η Τενερίφη στο σημερινό ντέρμπι ανόδου με την Βαγιαδολίδ, με αυτό όμως να μην είναι από μόνο του αρκετό, αυτή την χρονική στιγμή, απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 353 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x