ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Αμέρικα Μινέιρο – Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Αμέρικα Μινέιρο – Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ
Spread the love

Στο «Ιντεπεντένσια» του Μπέλο Οριζόντε η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην «πρωτάρα» Αμέρικα Μινέιρο και τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο Εκουαδόρ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Τεράστια επιτυχία, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται για την Αμέρικα Μινέιρο, η πρόκριση της στον 3ο προκριματικό γύρο, ειδικά με τον τρόπο που αυτή προήλθε στην προηγούμενη φάση σε βάρος της Γκουαρανί. Πιο συγκεκριμένα, ήττα με 0-1 στις καθυστερήσεις στην πρώτη μονομαχία τους στο Μπέλο Οριζόντε, πανηγυρίζοντας όμως την πρόκριση στον επαναληπτικό στην Ασουνσιόν στην διαδικασία των πέναλτι, αφού προηγουμένως είχε επικρατήσει 3-2 επιστρέφοντας από 0-2. Χαρακτηριστικό, πως «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα την ομάδα της Παραγουάης, καθώς κατάφερε να διαμορφώσει το 3-2 και φυσικά να οδηγηθούν στην διαδικασία των πέναλτι, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Όλα τα παραπάνω μάλιστα, καθώς βρέθηκε στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης σχεδόν από το παράθυρο και αυτό γιατί η περσινή κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες από την Παλμέιρας και του Σουνταμερικάνα από την Ατλέτικο Παραναένσε άνοιξε περισσότερες θέσεις σε ομάδες της Βραζιλίας.

Στην άλλη πλευρά, κανένα απολύτως πρόβλημα για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ στον 2ο προκριματικό γύρο με την Ουνιβερσιτάριο, καθώς η ομάδα του Εκουαδόρ επιβεβαίωσε με δύο νίκες τον τίτλο του φαβορί. Πιο συγκεκριμένα, 2-0 αρχικά στο γήπεδο της και 1-0 ακολούθως στον επαναληπτικό στην πρωτεύουσα του Περού, ενώ το απόλυτο γενικότερα σε πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις, προσθέτοντας και τις τρεις νίκες της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος του Εκουαδόρ (Ντελφίν 1-0, Τέχνικο Ουν. 2-0, 9 Ντε Οκτούμπρε 3-1).

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Αμέρικα Μινέιρο με ομάδα του Εκουαδόρ, ενώ πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, στις 16 προηγούμενες επισκέψεις της στην Βραζιλία.

Έδρα, άγνοια κινδύνου και καλή ψυχολογία από την πλευρά της Αμέρικα Μινέιρο, με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ όμως να είναι μην είναι τυχαίος αντίπαλος, αλλά και «υποψιασμένη» μετά την έκπληξη της αντιπάλου της στον προηγούμενο γύρο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 443 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x