ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Βενεζουέλα – Κολομβία

Προκριματικά Μουντιάλ: Βενεζουέλα – Κολομβία
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στον όμιλο της Νότιας Αμερικής και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς η Βενεζουέλα παίζει για την τιμή των όπλων, την στιγμή που η Κολομβία θέλει το τρίποντο και ταυτόχρονα να μην κερδίσει το Περού στη Λίμα την αδιάφορη Παραγουάη, για να «κλέψει» από τους «Ίνκας» την 5η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Βενεζουέλας στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν και εντός προγράμματος τόσο το βαρύ 1-4 αρχικά στο θρυλικό «Σεντενάριο» από την Ουρουγουάη όσο και το 0-3 της προηγούμενης εβδομάδας στο Μπουένος Άιρες από την Αργεντινή. Στο ίδιο έργο θεατές γενικότερα και σε αυτά τα προκριματικά, καθώς θα τερματίσει για ακόμα μια φορά στην τελευταία θέση, ενώ είναι και η μοναδική ομάδα της Λατινικής Αμερικής που δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ. Τιμωρημένοι επίσης για σήμερα, ο στόπερ Τσανσελόρ και ο δεξιός μπακ Ροσάλες.

Στην άλλη πλευρά, επικράτηση με 3-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την αδιάφορη Βολιβία, με την Κολομβία να επιβεβαιώνει βέβαια τον τίτλο του φαβορί, αλλά ταυτόχρονα όμως να μην κρατάει σήμερα την τύχη στα χέρια της, παρά το γεγονός πως ήταν βολικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ειδικά η ήττα του Περού στην Ουρουγουάη. Ζητούμενο πλέον σήμερα να κάνει το καθήκον της αρχικά και στην συνέχεια να περιμένει στραβοπάτημα του Περού την ίδια ώρα στη Λίμα με την αδιάφορη Παραγουάη. Με νίκη και στραβοπάτημα του Περού, τερματίζει στην 5η θέση και πάει στα μπαράζ, κάτι πάντως που μπορεί να κάνει και με ισοπαλία, αλλά μόνο με ήττα των «Ίνκας» και απώλεια βαθμών της Χιλής στο Σαντιάγκο με την αδιάφορη πλέον Ουρουγουάη. Τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος Κουαδράδο.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Βενεζουέλα το 2013, ενώ 0-0 το 2017, σε δύο ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Κολομβία.

Δεδομένο πως η Βενεζουέλα θα θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Παρόλα αυτά, επιλογή μου το «διπλό», ποντάροντας καθαρά στο κίνητρο των φιλοξενούμενων. Ψεγάδι βέβαια σε αυτή την επιλογή, η στάση της Κολομβίας αν το Περού την ίδια ώρα επικρατεί της αδιάφορης Παραγουάης και υπάρχει φυσικά απογοήτευση. Ελπίζω πάντως, πως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η Κολομβία θα κάνει το καθήκον της, ακόμα και αν δεν καταφέρνει να πάει στα μπαράζ.

Εκτίμηση:  2

(Visited 382 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x