ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Κολομβίας: Ντεπόρτες Τολίμα –Περέιρα

Κύπελλο Κολομβίας: Ντεπόρτες Τολίμα –Περέιρα
Spread the love

Στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στη Ντεπόρτες Τολίμα και την  Περέιρα για την φάση των «16» του κυπέλλου, σε μια επανάληψη, αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος, των περσινών ημιτελικών της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του κυπέλλου Κολομβίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Απευθείας στην φάση των «16» του κυπέλλου η Ντεπόρτες Τολίμα, η οποία μπαίνει στη μάχη και τρίτης διοργάνωσης, μετά φυσικά το πρωτάθλημα Απερτούρα και το Κόπα Λιμπερταδόρες. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 0-1 του πρωταθλήματος στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο» από τη Ντεπορτίβο Πάστο, με το οποίο βρέθηκε στην 2η θέση του Απερτούρα και στο -1 από την κυπελλούχο και πρωτοπόρο Ατλέτικο Νασιονάλ. Εκτός συνόρων, ένας ο βαθμός της σε δύο ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με 0-2 αρχικά φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ 2-2 ακολούθως στο Εκουαδόρ με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, παρά το γεγονός πως βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο 2-0 μπροστά στο σκορ. Άξιο αναφοράς, πως η μοναδική φορά που κατέκτησε το κύπελλο ήταν το 2014, ενώ ήταν φιναλίστ το 2020. Στην περσινή διοργάνωση επίσης, αποκλείστηκε στα ημιτελικά στον δραματικό επαναληπτικό στην έδρα της Περέιρα στην διαδικασία των πέναλτι.

Στον αντίποδα, πρόκριση σε βάρος της Ριονέγκρο στον προηγούμενο γύρο στην διαδικασία των πέναλτι για την Περέιρα, μετά το 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην έδρα της αντιπάλου της και την ήττα με 1-2 στον επαναληπτικό στο γήπεδο της. Μια διαδικασία που χρειάστηκε και στον περσινό ημιτελικό με τη Ντεπόρτες Τολίμα, εκεί όπου μετά το 0-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην έδρα της αντιπάλου της, ισοφάρισε 1-1 πέντε λεπτά πριν το φινάλε στον επαναληπτικό στο γήπεδο της. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το πολύτιμο 1-0 του πρωταθλήματος φιλοξενώντας τη Μιγιονάριος, με το οποίο βρέθηκε στην 13η θέση του Απερτούρα και το -5 από την πρώτη οκτάδα, διατηρώντας κάποιες ελπίδες συμμετοχής στα πλέι οφ και με το οποίο απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για τη Ντεπόρτες Τολίμα και τρεις ισοπαλίες, σε οκτώ ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Περέιρα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Το κύπελλο θεωρητικά δείχνει πολυτέλεια για την σκληροτράχηλη Ντεπόρτες Τολίμα, μετά το πρωτάθλημα Απερτούρα και το Κόπα Λιμπερταδόρες. Εκτίμηση μου όμως, πως δεν θα πει όχι σε μια καλή πορεία και πολύ πιθανό να αποτελέσει σωσίβιο σε περίπτωση αποτυχίας στις άλλες διοργανώσεις. Πέρα από τα παραπάνω, πολύ πιθανό να θέλει και μια άτυπη ρεβάνς για τον οδυνηρό αποκλεισμό της από την Περέιρα στα ημιτελικά της περσινής διοργάνωσης.

Εκτίμηση:  1

 

(Visited 233 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x