ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Σπορτ Ρεσίφε – Μπαΐα   

Βραζιλία Β΄: Σπορτ Ρεσίφε – Μπαΐα   
Spread the love

Με το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας να μπαίνει στην τελική του ευθεία, μονόπλευρο, θεωρητικά, το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση στο «Ίλια Ντο Ρετίρο», στην οποία το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο για την Σπορτ Ρεσίφε, την στιγμή που η 2η στον βαθμολογικό πίνακα Μπαΐα δεν θα χαλαστεί με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες για την Σπορτ, στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με τα ματς μακριά από το «Ίλια Ντο Ρετίρο» να αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» για την ομάδα του Ρεσίφε στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να «κλέψει» την άνοδο. Πέναλτι για την Πόντε Πρέτα στο δέκατο λεπτό της μεταξύ τους αναμέτρησης, με τον γκολκίπερ της Σπορτ Ρεσίφε να αποκρούει, αλλά όχι σταθερά και στην επαναφορά ο Λούκα, που δεν κατάφερε να στείλει αρχικά τη μπάλα στα δίχτυα, να παίρνει το ριμπάουντ και να διαμορφώνει το 0-1 για την ομάδα της Καμπίνας. Πιο απειλητική στην συνέχεια η Σπορτ Ρεσίφε, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει τουλάχιστον τον ένα βαθμό, έχοντας και ευκαιρίες αλλά και δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία, ειδικά για ένα τέρμα στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου που κακώς της ακυρώθηκε. Εννέα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα για την Σπορτ Ρεσίφε, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα στο «Ίλια Ντο Ρετίρο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, λευκή ισοπαλία για τη Μπαΐα την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Κρισιούμα, με την ομάδα του Σαλβαντόρ στην 2η θέση και στο +7 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Λοντρίνα, θυμίζοντας πως η πρώτη τετράδα είναι αυτή που θα πανηγυρίσει στο φινάλε την άνοδο. Σε παθητικό ρόλο η Μπαΐα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς στην έδρα της Κρισιούμα, στο οποίο είδε την αντίπαλο της να έχει σημαντικές ευκαιρίες και στο οποίο έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη στο φινάλε με τη μοιρασιά των βαθμών. Τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες για τη Μπαΐα, σε 13 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Σαλβαντόρ, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο στόπερ Ιγκνάσιο.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Σπορτ Ρεσίφε και τρεις ισοπαλίες, σε εννέα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μπαΐα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Ντο Νορντέστε, Σουνταμερικάνα).

Πολύ δύσκολο όχι μόνο το πρόγραμμα που ακολουθεί για την Σπορτ, αλλά και γενικότερα το έργο της ομάδας του Ρεσίφε. Παρ’ όλα αυτά, είναι «υποχρεωμένη» να πάρει τον σημερινό «τελικό» στο γήπεδο της, αν θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για την άνοδο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.192 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x