ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Βάσκο – Νοβοριζοντίνο    

Βραζιλία Β΄: Βάσκο – Νοβοριζοντίνο    
Spread the love

Πέντε αγωνιστικές για το φινάλε στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο ματς στο «Σάο Ζανουάριο», με την Βάσκο να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στην πολυπόθητη άνοδο, την στιγμή που η νεοφώτιστη Νοβοριζοντίνο βρίσκεται στο +1 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Τεράστιο «διπλό» για την Βάσκο  την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Οπεράριο, με την σπουδαία ομάδα του Ρίο να πραγματοποιεί στο φινάλε του ματς μια απρόσμενα μεγάλη ανατροπή και να πανηγυρίζει μία νίκη που μπορεί να χαρακτηριστεί, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, ανόδου. Μια νίκη, που την διατήρησε στην προνομιούχο 4η θέση, στο +3 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Σπορτ Ρεσίφε και στο +4 από την Σαμπάιο Κορέα και τη νεοφώτιστη Ιτουάνο. Μπροστά στο σκορ η Οπεράριο στη μεταξύ τους μονομαχία στο δέκατο τέταρτο λεπτό, ενώ ευκαιρίες εκατέρωθεν στην συνέχεια, μέχρι το 1-1 στο εξήντα τέσσερα, από το εντυπωσιακό, εντός περιοχής διαγώνιο βολέ του Μπρούνο Τουμπαράο. Προβάδισμα εκ νέου για την Οπεράριο στο εβδομήντα πέντε, με την Βάσκο όμως να ισοφαρίζει στο ογδόντα εννέα και να φτάνει στο πολύτιμο 3-2 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με μία κοντινή προβολή του Άλεξ Τεϊσέιρα. Δέκα νίκες και έξι ισοπαλίες για την Βάσκο, σε 16 ματς στο πρωτάθλημα στο «Σάο Ζανουάριο», ενώ τιμωρημένος, ο μέσος Άλεξ Τεϊσέιρα, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος στην έδρα της Οπεράριο.

Στην αντίπερα όχθη, το εντός 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής με τη 3η στον βαθμολογικό πίνακα Μπαΐα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επιτυχία για τη Νοβοριζοντίνο, αλλά σε άλλο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος, ακόμα και στα μέσα του 2ου γύρου, όχι όμως τώρα που το πρωτάθλημα βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Πίσω στο σκορ στο ματς με τη Μπαΐα στο είκοσι, η ισοφάριση ακολούθως για τη Νοβοριζοντίνο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με εντός περιοχής περίτεχνο πλασέ του Ρονάλντο (43΄), ενώ σπουδαίες ευκαιρίες εκατέρωθεν στην συνέχεια, με το 1-1 όμως να μην αλλάζει παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δέκα ήττες για τη Νοβοριζοντίνο, σε 16 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος, ο Αργεντινός μέσος Τόρες.

Προϊστορία: Η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στο «Σάο Ζανουάριο» με γηπεδούχο την Βάσκο, ενώ επικράτηση με 2-0 για τη Νοβοριζοντίνο, στο ματς του 1ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος στο «Ίσμαελ Ντε Μπιάσι».

Επιτακτική η νίκη για την Βάσκο, για να διατηρήσει ή και να αυξήσει την διαφορά που την χωρίζει από την Σπορτ, για να πάει με αβαντάζ την επόμενη αγωνιστική στο μεταξύ τους ντέρμπι ανόδου στο Ρεσίφε.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.737 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x