ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ατλέτικο Παραναένσε – Παλμέιρας  

Βραζιλία: Ατλέτικο Παραναένσε – Παλμέιρας  
Spread the love

Πέντε αγωνιστικές για το φινάλε, με την Ατλέτικο Παραναένσε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και με το μυαλό στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Φλαμένγκο, την στιγμή που η Παλμέιρας θέλει να «καθαρίσει» και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης πεντάδας, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 6η και την 7η θέση θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι έξι ομάδες ακολούθως από την 8η ως και την 13η θέση θα βρεθούν στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται. Χαρακτηριστικό φυσικά, βάσει των παραπάνω, πως μόνο τρεις ομάδες, αυτές που θα τερματίσουν 14η, την 15η και την 16η θέση, δεν κερδίζουν κάποιο εισιτήριο του Σουνταμερικάνα, πέρα της παραμονής τους στη μεγάλη κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επίσης, πρώτο κριτήριο είναι ο αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση και τέταρτο, τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Ήττα με 2-4 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Μπραγκαντίνο, με την Ατλέτικο Παραναένσε να «υποχωρεί» στην 6η θέση και το -4 από την πρώτη πεντάδα. Στόχος βέβαια η φάση των ομίλων και να αποφύγει την περιπέτεια των προκριματικών, με τα παραπάνω πάντως λογικά σε δεύτερη μοίρα, καθώς το Σάββατο που μας έρχεται δίνει στο Εκουαδόρ ένα από τα σπουδαιότερα ματς της ιστορίας της, τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Φλαμένγκο. Στην άλλη πλευρά, 3-0 φιλοξενώντας την Αβαΐ, με την Παλμέιρας στο +10 πλέον από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Ιντερνασιονάλ και με στόχο βέβαια όπως προαναφέρθηκε για την «βερντάο», να «καθαρίσει» και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Ατλέτικο Παραναένσε, τρεις για την Παλμέιρας και πέντε ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Λιμπερταδόρες, Ρεκόπα Σουνταμερικάνα).

Πολύ σκληρός αντίπαλος για οποιονδήποτε η Ατλέτικο Παραναένσε στο «σπίτι» της, ακόμα και όταν υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ της. Η Παλμέιρας από την πλευρά της, θέλει να «καθαρίσει» και μαθηματικά τον τίτλο. Προσωπική μου γνώμη όμως, πως το πρωτάθλημα το έχει πάρει και έχει άλλο κίνητρο, με αυτό να είναι μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες από την σημερινή της αντίπαλο. Η Ατλέτικο Παραναένσε άλλωστε, ήταν αυτή που της στέρησε την ευκαιρία να κυνηγήσει το τρίτο συνεχόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Εκτίμηση:  2

(Visited 956 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x