ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Μπραγκαντίνο – Αμέρικα Μινέιρο

Βραζιλία: Μπραγκαντίνο – Αμέρικα Μινέιρο
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε στο Μπραζιλεϊράο, με τη Μπραγκαντίνο να θέλει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την συμμετοχή της στο Σουνταμερικάνα, την στιγμή που η Αμέρικα Μινέιρο προσπαθεί να βρεθεί είτε στα προκριματικά , είτε απευθείας στην φάση ων ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης εξάδας, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 7η και την 8η θέση θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι έξι ομάδες ακολούθως από την 9η ως και την 14η θέση θα βρεθούν στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται. Χαρακτηριστικό φυσικά, βάσει των παραπάνω, πως μόνο δύο ομάδες, αυτές που θα τερματίσουν στην 15η και την 16η θέση, δεν κερδίζουν κάποιο εισιτήριο του Σουνταμερικάνα, πέρα της παραμονής τους στη μεγάλη κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επίσης, πρώτο κριτήριο είναι ο αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση και τέταρτο, τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Επικράτηση με 2-1 για τη Μπραγκαντίνο την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ρεσακάντα» της Φλοριανόπολις σε βάρος της τοπικής Αβαΐ, βλέποντας την ομάδα της Μπραγάνσα, με το αποτέλεσμα αυτό, να εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Στην 14η θέση πλέον και στο +6 από την 15η στον βαθμολογικό πίνακα Κοριτίμπα και με στόχο να εξασφαλίσει και μαθηματικά την συμμετοχή της στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Στην άλλη πλευρά, σπουδαίο 1-0 για την Αμέρικα Μινέιρο φιλοξενώντας την Ιντερνασιονάλ, με το οποίο η ομάδα του Μπέλο Οριζόντε ελπίζει ακόμα και για την απευθείας συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πρόγραμμα βέβαια δεν είναι εύκλολο, καθώς την προτελευταία αγωνιστική θα δοκιμαστεί στην έδρα της πρωταθλήτριας Παλμέιρας, αλλά είναι υποχρεωμένη να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Μπραγκαντίνο, τρεις για την Αμέρικα Μινέιρο και μία ισοπαλία, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ναμπιζάο» της Μπραγάνσα.

Μία από τις απογοητεύσεις του φετινού πρωταθλήματος η Μπραγκαντίνο και με εξασφαλισμένο, εκτός απροόπτου το Σουνταμερικάνα, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει πως θα χαριστεί, ειδικά μέσα στο «Ναμπιζάο», στην αξιόμαχη στον 2ο γύρο Αμέρικα Μινέιρο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.460 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x