ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φορταλέζα – Ατλέτικο Γκοϊανιένσε

Βραζιλία: Φορταλέζα – Ατλέτικο Γκοϊανιένσε
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Καστελάο» της Φορταλέζα, με την ομώνυμη ομάδα να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, την στιγμή που η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε παίζει τα ρέστα της για την παραμονή.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης εξάδας, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 7η και την 8η θέση θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι έξι ομάδες ακολούθως από την 9η ως και την 14η θέση θα βρεθούν στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται. Χαρακτηριστικό φυσικά, βάσει των παραπάνω, πως μόνο δύο ομάδες, αυτές που θα τερματίσουν στην 15η και την 16η θέση, δεν κερδίζουν κάποιο εισιτήριο του Σουνταμερικάνα, πέρα της παραμονής τους στη μεγάλη κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επίσης, πρώτο κριτήριο είναι ο αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση και τέταρτο, τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Εξ ορισμού δύσκολη αποστολή για την Φορταλέζα την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Παλμέιρας και εντός προγράμματος το βαρύ 0-4 από την πρωταθλήτρια και καλύτερη χωρίς αμφιβολία, ομάδα της Βραζιλίας. Αήττητο πάντως οκτώ αγωνιστικών πριν την ήττα από την Παλμέιρας, με το οποίο η Φορταλέζα όχι μόνο εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Κόπα Σουνταμερικάνα, αλλά αξιώνει πλέον και κάτι παραπάνω. Στον αντίποδα, οδυνηρό 2-3 για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε φιλοξενώντας την Σάντος, σε ένα ματς στο οποίο η ομάδα της Γκοϊανίας βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο 2-1 μπροστά στο σκορ και στο οποίο όμως δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό, καθώς είδε την αντίπαλο της να πραγματοποιεί στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων την ανατροπή. Μονόδρομος πλέον η νίκη στο σημερινό ματς, θέλοντας ταυτόχρονα «δώρο» λίγες ώρες αργότερα, της πρωταθλήτριας αλλά αδιάφορης πλέον Παλμέιρας στην έδρα της Κουιαμπά.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και μία ισοπαλία, σε τρία ματς με την Φορταλέζα την τελευταία δεκαετία στο «Καστελάο».

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 783 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x