ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Τσάβες – Σάντα Κλάρα  

Πορτογαλία: Τσάβες – Σάντα Κλάρα  
Spread the love

Στο «Μανουέλ Μπράνκο Τεϊσέιρα», το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, βρίσκοντας την Τσάβες, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 12η θέση με 15 βαθμούς και την Σάντα Κλάρα στην 15η με έξι λιγότερους.

Εξ ορισμού δύσκολή η αποστολή της Τσάβες την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ντα Λουζ» με τη Μπενφίκα και εντός προγράμματος το βαρύ 0-5 από την πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος. Ένα ματς, το οποίο είχε τελειώσει ουσιαστικά, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, στο δέκατο λεπτό, χρονικό σημείο που η Μπενφίκα έβρισκε για δεύτερη φορά το δρόμο για τα δίχτυα. Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για την Τσάβες, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος Γκίμα.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις πολύτιμοι βαθμοί για την Σάντα Κλάρα στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με τους οποίου η ομάδα από τις Αζόρες βρέθηκε, έστω και οριακά, εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Επικράτηση με 1-0 αρχικά στην έδρα της Βιζέλα, με την Σάντα Κλάρα να πανηγυρίζει το πρώτο της «διπλό» στο πρωτάθλημα με τέρμα του Μπρούνο Αλμέιδα τρία λεπτά πριν το φινάλε, ενώ επιτυχία σίγουρα το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Πόρτο. Πίσω στο σκορ στο συγκεκριμένο ματς στο τρίτο μόλις λεπτό, με την Σάντα Κλάρα όμως, όχι μόνο να αντέχει στην συνέχεια, αλλά να «τιμωρεί» στο ογδόντα τέσσερα, την αδυναμία των «δράκων» να τελειώσουν με ένα δεύτερο γκολ τον αγώνα. Μία νίκη και τέσσερις ήττες για την Σάντα Κλάρα, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μακριά από τις Αζόρες, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Τσάβες και μία ισοπαλία, σε πέντε ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σάντα Κλάρα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Λεπτές οι ισορροπίες, μιλώντας για μονομαχία ομάδων με τον ίδιο ακριβώς στόχο. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 929 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x