Μουντιάλ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022 : Μεξικό- Πολωνία ( 3ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022 :  Μεξικό- Πολωνία ( 3ος όμιλος)
Spread the love

Το Μεξικό στην 8η συνεχόμενη παρουσία του σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου θα επιδιώξει να πετύχει ότι δεν κατάφερε στις προηγούμενες εφτά.

Δηλαδή να προκριθεί στα νοκ άουτ από την φάση των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Από τον Ιανουάριο του 2019 στον πάγκο των “Tri” βρίσκεται ο πρώην παίκτης και ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής ο Χεράδο Μαρτίνο ο οποίος έχει επιφορτιστεί να σπάσει αυτό το αρνητικό ρεκόρ στα γήπεδα του Κατάρ.

Προκρίθηκαν στα τελικά με αρκετό άγχος αφού χρειάστηκε να φτάσουν στην τελευταία αγωνιστική όπου κέρδισαν το Ελ Σαλβαδόρ με 2-0 και έτσι ισοβάθμησαν με τον Καναδά και άφησαν στο -3 την Κόστα Ρίκα.

Η Πολωνία είναι επίσης μια ομάδα που στοχεύει να προχωρήσει πέρα από την φάση των ομίλων για πρώτη φορά από το Μέξικο 86΄ αλλά μετά την ανεπάντεχη ήττα της Αργεντινής από την Σαουδική Αραβία όλα πλέον είναι ρευστά.

Δεν έχουν πετυχημένες πρεμιέρες στις τρεις πιο πρόσφατες εμφανίσεις τους σε Μουντιάλ , το 2002, το 2006 και το 2018, κερδίζοντας έναν αγώνα και χάνοντας δυο σε κάθε μια από αυτές τις εκδόσεις.

Με τον Τσέσλαβ Μιτσίεβιτς στον πάγκο τους κέρδισαν στα μπαράζ με 2-0 την Σουηδία για να φτάσουν στα γήπεδα του Κατάρ.

Αιχμή του δόρατος ο Ρόμπερτ Λεβαντόσφκι ο οποίος δεν έχει σκοράρει ακόμη σε Παγκόσμιο Κύπελλο , ήταν “άσφαιρος” στα 3 ματς το 2018, ενώ δεν έχουν αναφερθεί απουσίες της τελευταίας στιγμής.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά τέσσερις φορές , οι τρεις σε φιλικά και ένα επίσημο ματς το μακρινό 1978 για το Μουντιάλ με την Πολωνία να κερδίζει με 3-1, ενώ τα άλλα τρία έχουν λήξει με ακόμη μια νίκη της Πολωνίας και δυο ισοπαλίες.

* Μετά την “βόμβα μεγατόνων” όπως ήταν η νίκη της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή ο όμιλος έχει γίνει- ροντέο.

Αν στα χαρτιά αυτό το ματς ήταν “τελικός” τώρα έχει μετατραπεί σε κάτι παραπάνω.

Δεν ρισκάρω με σημείο αλλά μονάχα στο σύνολο τερμάτων 2-3 σε τιμές διπλασιασμού.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 ΓΚΟΛ

(Visited 257 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x