ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Τζούνιορ – Σάντα Φε

Κολομβία: Τζούνιορ – Σάντα Φε
Spread the love

Η 4η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα και μονόπλευρο, θεωρητικά, το ενδιαφέρον στο ματς στη Μπαρανκίγια, καθώς η τοπική Τζούνιορ έχει μόλις ένα βαθμό και δε μπορεί να ελπίζει στην 1η θέση, την στιγμή που η Σάντα Φε δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη οκτάδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, συνεχίζουν σε δύο ομίλους των τεσσάρων στα πλέι οφ, οι νικήτριες των οποίων θα βρεθούν αντιμέτωπες στον διπλό τελικό. Το 1ο όμιλο απαρτίζουν η κυπελλούχος Κολομβίας, Μιγιονάριος, η «μισητή» της συμπολίτισσα Σάντα Φε, η Περέιρα και η Τζούνιορ, ενώ στον 2ο συμμετέχουν η Μεντεγίν, η Ντεπορτίβο Πάστο, η Ριονέγκρο και η Αμέρικα Κάλι.

Ένας βαθμός όπως προαναφέρθηκε για την Τζούνιορ σε τρία ματς στα πλέι οφ, αυτός της προηγούμενης αγωνιστικής  στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά με την Σάντα Φε, σε ένα ματς όπου το μεταξύ τους 0-0 όχι μόνο τις αδικεί, λόγω των ευκαιριών που υπήρχαν, αλλά μείωσε αρκετά τις πιθανότητες που υπάρχουν για την ομάδα της Μπαρανκίγια για την 1η θέση. Με παίκτη λιγότερο η Σάντα Φε επίσης από το εβδομηκοστό έκτο λεπτό, κάτι πάντως που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Τζούνιορ, της οποίας ακυρώθηκε σωστά γκολ στις καθυστερήσεις μετά την χρήση του VAR. Είχαν προηγηθεί το δραματικό 3-4 στην πρεμιέρα των πλέι οφ στην έδρα της Περέιρα όπου κατάφερε να ισοφαρίσει με παίκτη λιγότερο στο ενενήντα πέντε και λύγισε στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων και το 0-1 φιλοξενώντας τη Μιγιονάριος, από την οποία μάλιστα ηττήθηκε και στον τελικό του κυπέλλου.

Στον αντίποδα, πικρή γεύση για την Σάντα Φε από το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής με την Τζούνιορ, καθώς το αποτέλεσμα αυτό έδωσε την ευκαιρία στην κυπελλούχο Κολομβίας και «μισητή» συμπολίτισσα Μιγιονάριος να περάσει στην 1η θέση. Επτά οι βαθμοί της Μιγιονάριος, πέντε της Σάντα Φε, η οποία πάντως είχε δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία, καθώς παρά την χρήση του VAR, δεν της δόθηκε πέναλτι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ ήταν υπερβολική και η κόκκινη κάρτα του δεξιού μπακ Μορένο στο εβδομηκοστό έκτο λεπτό. Είχαν προηγηθεί, το 1-1 της πρεμιέρας των πλέι οφ στο ντέρμπι μίσους με τη Μιγιονάριος, στο οποίο η Σάντα Φε ήταν τυπικά φιλοξενούμενη καθώς το «Ελ Καμπίν» αποτελεί κοινή έδρα και το 2-0 φιλοξενώντας την Περέιρα.

Προϊστορία: Δέκα νίκες για την Τζούνιορ, δύο για την Σάντα Φε και έξι ισοπαλίες, στις 18 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Μπαρανκίγια, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Λιμπερταδόρες).

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, με την Τζούνιορ να θέλει, λογικά, να εξαντλήσει τις λιγοστές πιθανότητες που υπάρχουν για την 1η θέση, την στιγμή που η Σάντα Φε δεν έχει περιθώρια νέας απώλειας βαθμών.

Εκτίμηση: G/G

(Visited 860 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x