ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία Λιγκ Καπ: Λεϊσόες – Σάντα Κλάρα  

Πορτογαλία Λιγκ Καπ: Λεϊσόες – Σάντα Κλάρα  
Spread the love

Στο «Εστάντιο Ντο Μαρ» του Ματοσίνιος, το ματς ανάμεσα στην τοπική Λεϊσόες και την Σάντα Κλάρα, με το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο του Λιγκ Καπ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ θα προκριθούν οι νικήτριες ή οι ομάδες αν προτιμάτε που θα τερματίσουν στην 1η θέση. Ο 7ος όμιλος επίσης, είναι ο ένας εκ των δύο, με τον άλλο να είναι ο 8ος, που έχει από πέντε ομάδες, με τις υπόλοιπες, πέρα φυσικά της Λεϊσόες και της Σάντα Κλάρα, να είναι η Αρούκα, η Φεϊρένσε και η Ολιβεϊρένσε.

Μεγάλη κερδισμένη της 1ης αγωνιστικής η Λεϊσόες, καθώς με το δραματικό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 2-1 φιλοξενώντας την Ολιβεϊρένσε, με το πέναλτι του Βραζιλιάνου επιθετικού Ζε Εντουάρντο στο ογδόντα οκτώ, έπιασε με το καλημέρα την 1η θέση, συνάρτηση του 1-1 στο ματς Αρούκα – Φεϊρένσε. Με νέα νίκη σήμερα θα βρεθεί στους έξι βαθμούς και θα έχει μικρό αλλά σημαντικό αβαντάζ στο κρίσιμο ματς της επόμενης αγωνιστικής στην έδρα της Αρούκα, ενώ στη μάχη πλέον και η Σάντα Κλάρα, καθώς η ομάδα από τις Αζόρες είχε στην πρεμιέρα των πλέι οφ ρεπό. Πολύ σημαντικό βέβαια και για αυτή να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα, καθώς την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει την Ολιβεϊρένσε.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Λεϊσόες, μία για την Σάντα Κλάρα και τρεις ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Ματοσίνιος, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ). Άξιο αναφοράς, πως η μοναδική νίκη της Σάντα Κλάρα ήταν το 4-1 του 2019, σε ματς τότε για τον 4ο γύρο του κυπέλλου, στην τελευταία τους μονομαχία στο Ματοσίνιος, με το οποίο έβαλε τέλος και στο αρνητικό σερί που έτρεχε στις αναμετρήσεις της την τελευταία δεκαετία με τη Λεϊσόες στο «Εστάντιο Ντο Μαρ».

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής, έδωσαν μεγάλο ενδιαφέρον στον συγκεκριμένο όμιλο, στον οποίο η απουσία κάποιας εκ των τριών «μεγάλων» της Πορτογαλίας αλλά και της Μπράγκα, δίνουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για πιθανή διάκριση στις πέντε ομάδες που τον απαρτίζουν. Δεδομένο πως η Λεϊσόες θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και με έξι βαθμούς να πάρει απρόσμενα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, όπως και ότι η Σάντα Κλάρα με θετικό αποτέλεσμα να μπει με το δεξί και να βάλει υποψηφιότητα για την πρωτιά, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που η Αρούκα ξεκίνησε με στραβοπάτημα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 968 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x