ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πορτογαλία – Γκάνα

Spread the love

Η Πορτογαλία θέλει να καταφέρει να πάει μακριά σε αυτό το Μουντιάλ που θα είναι το τελευταίο του Ρονάλντο αλλά και κατά πάσα πιθανότητα και του Φερνάντο Σάντος ο οποίος από την ώρα που ξεκίνησε να ασχολείται με Εθνικές ομάδες έχει πάει σε όλα τα Μουντιάλ με πρώτο ως προπονητής της Ελλάδας το 2014.

Η Πορτογαλία έχει 8 παρουσίες σε Μουντιάλ και η καλύτερη θέση που έχει πάρει είναι το 1966 τερματίζοντας στην τρίτη θέση χάρις στον Εουσέμπιο . Ο πρώτος πλέον σε συμμετοχές είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έχει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ εθνικών ομάδων όλων των εποχών με 117 γκολ. Βέβαια αυτή η Πορτογαλία της γενιάς του Ρονάλντο και του Σάντος είναι εστεμμένη με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2016 και αυτή τη στιγμή είναι στο νούμερο 9 στο FIFA Ranking

Στη λίστα του Φερνάντο Σάντος δεν συμπεριλαμβάνονται οι Ζοσέ Φόντε, Ράφα Σίλβα, Ντάνιελ Ποντένσε, Ζοάο Μουτίνιο και οι τραυματίες Ντιόγκο Ζότα και Ρενάτο Σάντσες, ενώ από την άλλη, στο Κατάρ θα «δώσουν το παρών» οι Ζοσέ Σα και Γκονσάλο Ράμος.

Η Γκάνα έχει μόλις 4 παρουσίες σε Μουντιάλ και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον προημιτελικό του 2010 όταν αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ουρουγουάη αφού νωρίτερα όμως είχε χάσει πέναλτι με τον Γκιάν (πρώτος σε συμμετοχές με 109) να πάρει την πρόκριση στην παράταση και να γίνει η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα έφτανε στα ημιτελικά . Έφτασε στην τελική φάση κάπως αναπάντεχα χάρη σ’ ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στα μπαράζ κόντρα στη Νιγηρία. Πρώτος σκόρερ είναι ο Ασαμόα Γκιάν με 51 γκολ και η θέση της ομάδας στο FIFA Ranking είναι στο νούμερο 61.

Έχει νεαρό προπονητή τον 47χρονο Ότο Άντο είναι Γκανέζος αλλά έχει γεννηθεί κι έχει μεγαλώσει στη Γερμανία. Μάλιστα την περίοδο 2013-2015 ήταν αρχισκάουτερ της Γκάνας κι απ’ το 2021 ανέλαβε χρέη βοηθού προπονητή και υπηρεσιακού στη συνέχεια μέχρι να γίνει head coach τον Φεβρουάριο του 2022. Κορυφαίος ποδοσφαιριστής είναι ο Τόμας Πάρτεϊ απ’ τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο 29χρονος μέσος, έπειτα από μια πενταετία (2015-2020) στους Ροχιμπλάνκος, πήρε μεταγραφή για την Άρσεναλ.

Έχει επίσης τους : Τάρικ Λάμπτεϊ της Μπράιτον και Μοχάμεντ Σαλίσου της Σαουθάμπτον, ο μέσος Ντάνιελ Κόφι-Κιέρε της Άιντραχτ και οι επιθετικοί Ινιάκι Γουίλιαμς της Μπιλμπάο και Μοχάμεντ Κούντους του Άγιαξ.

Έπαιξαν μεταξύ τους το 2014 στη Βραζιλία και η νίκη των Πορτογάλων με 2-1 κατάφερε τότε να τους αποκλείσει και τους δύο από τον όμιλο . Τότε οι ΗΠΑ υπερίσχυσαν των Πορτογάλων στην ισοβαθμία, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων και συγκεκριμένα η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο ήθελε άλλα 3 γκολ για να προκριθεί! . Από την άλλη, η Γκάνα αν νικούσε αυτή με 2-1 θα έπαιρνε την πρόκριση

Πρόταση: γκολ – γκολ

(Visited 105 times, 1 visits today)
About Author

Γιώργος Λίγγρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x