ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Αμέρικα Κάλι   

Κολομβία: Μεντεγίν – Αμέρικα Κάλι   
Spread the love

Προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο ματς στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, με την ομώνυμη ομάδα να ψάχνει το τρίποντο που θα την κρατήσει «ζωντανή» στην διεκδίκηση της 1ης θέσης, την στιγμή που η Αμέρικα Κάλι δεν έχει πλέον καμία ελπίδα για την πρωτιά.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη οκτάδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, συνεχίζουν σε δύο ομίλους των τεσσάρων στα πλέι οφ, οι νικήτριες των οποίων θα βρεθούν αντιμέτωπες στον διπλό τελικό. Το 1ο όμιλο απαρτίζουν η κυπελλούχος Κολομβίας, Μιγιονάριος, η «μισητή» της συμπολίτισσα Σάντα Φε, η Περέιρα και η Τζούνιορ, ενώ στον 2ο συμμετέχουν η Μεντεγίν, η Ντεπορτίβο Πάστο, η Ριονέγκρο και η Αμέρικα Κάλι.

Πολύτιμο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Ριονέγκρο, με τη Μεντεγίν να παραμένει βέβαια στην 2η θέση, αλλά στο -2 από την αντίπαλο της, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή. Μπροστά στο σκορ η Ριονέγκρο από πέναλτι στο εικοστό έκτο λεπτό στη μεταξύ τους μονομαχία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», με τη Μεντεγίν να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά. Το πέναλτι πάντως του στόπερ Κανταβίντ στο πενήντα πέντε και το εντός περιοχής κοντινό βολέ του Αργεντινού επιθετικού Πονς στο εξηκοστό τρίτο λεπτό, αυτά που έφεραν την ισοφάριση και το 2-1 αντίστοιχα. Επτά οι βαθμοί της πλέον και στο -2 από την Ριονέγκρο που έχει εννέα, στην 3η θέση η Ντεπορτίβο Πάστο με τέσσερις και στην 4η με τρεις η Αμέρικα Κάλι.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για τη Μεντεγίν και μία ισοπαλία, σε έξι ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αμέρικα Κάλι, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Η αλήθεια είναι πως η Μεντεγίν δεν χρειάζεται μόνο τη νίκα, αλλά να και στραβοπάτημα ταυτόχρονα της Ριονέγκρο. Εκτίμηση μου πάντως, πως θα κάνει το καθήκον της κόντρα στην Αμέρικα Κάλι και θα περιμένει το λάθος της Ριονέγκρο ή την προτελευταία αγωνιστική ή στο φινάλε.

Εκτίμηση:  1

(Visited 905 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x