ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022 : Βραζιλία- Ελβετία ( 7ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022 :  Βραζιλία- Ελβετία ( 7ος όμιλος)
Spread the love

Η Βραζιλία , ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου με βάση τους bookmakers, δίνει το απόγευμα το δεύτερο παιχνίδι της στο τουρνουά και θέλει την νίκη απέναντι στην έμπειρη και επικίνδυνη Ελβετία για να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μετά την πλήρη κυριαρχία της στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Σερβία (2-0) , όπου έλαμψε ο Ριστάρλισον ο οποίος με τα δυο γκολ δικαιολόγησε τα 60 εκ λίρες που ξόδεψε η Τότεναμ για την απόκτηση του από την Έβερτον, θα επιδιώξει το απόγευμα να πετύχει την 9η συνεχόμενη νίκη της διατηρώντας συνάμα και το αήττητο που τρέχει από τον χαμένο τελικό του Κόπα Αμέρικα το 2021.

Κόντρα στην Σερβία ο γκολκίπερ της Τορίνο Βάνια Μιλίνκοβιτς Σάβιτς ήταν σε εξαιρετική φόρμα και ήταν ο βασικός… υπεύθυνος που το σκορ έμεινε σε λογικά επίπεδα αφού είναι χαρακτηριστικό πως η Σελεσάο είχε 24 σουτ στην αντίπαλη εστία σε εκείνο το ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βραζιλία είναι αήττητη εδώ και 16 σερί παιχνίδια στην φάση ομίλων σε Μουντιάλ και πως αν δεν χάσει απόψε θα καταρρίψει το σχετικό ρεκόρ αφού ποτέ στην ιστορία του θεσμού δεν έχει υπάρξει ομάδα που να μείνει αήττητη για 17 ματς .

H Ελβετία ξεκίνησε με το δεξί στην πρεμιέρα της αφού επικράτησε με 1-0 του Καμερούν χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Εμπολό στο 48ο λεπτό.

Ο Μουράτ Γιακίν σίγουρα έμεινε ευχαριστημένος από το “τρίποντο” αλλά και το μηδέν παθητικό αφού αυτό ήταν μόλις το 2ο παιχνίδι τους στα τελευταία δέκα συνολικά που δεν παραβιάστηκε η εστία τους.

Με τον 48χρονο τεχνικό στον πάγκο τους είδαν να παραβιάζεται η εστία τους μόλις σε ένα παιχνίδι στα τελευταία έξι των προκριματικών αγώνων μετά το Euro2020.

Στοιχείο σημαντικό για όσους πίστευαν πως η αλλαγή συστήματος , με τους δυο στόπερ αντί τους τρεις που είχε ως τακτική ο προκάτοχος του Πέτκοβιτς, θα χαλούσε και την αμυντική συνοχή των Ελβετών.

Επιπλέον η νίκη επί του Καμερούν ήταν η 4η συνεχόμενη σε επίσημα ματς ενώ δεν πρέπει να λησμονήσουμε πως σε αυτές τις νίκες ήταν το 1-0 επί της Πορτογαλίας και το 2-1 επί της Ισπανίας στο Nations League.

Προϊστορία: Και τα δυο πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια σε Μουντιάλ το μακρινό 1950 αλλά και το πιο κοντινό 2018 έχουν λήξει ισόπαλα με 2-2 και 1-1 αντίστοιχα. Πάντως οι Ελβετοί αριθμούν 5/8 ήττες σε αγώνες Μουντιάλ εναντίον εθνικών ομάδων από την Λατινική Αμερική.

* Η Βραζιλία αριθμεί 9 σερί νίκες έχοντας πετύχει 28 γκολ και δείχνει πολύ δεμένη και αποτελεσματική. Πλήγμα το δίχως άλλο η απουσία του Νειμάρ αλλά εκτιμώ πως δεν θα τους επηρεάσει τόσο όσο να μην κερδίσουν το ματς.

Η Ελβετία είναι μια έμπειρη, πειθαρχημένη ομάδα και με τον φορμαρισμένο Εμπολό ( 3 γκολ στα τελευταία 4 ματς με το εθνόσημο) μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Σελεσάο. Ωστόσο εκτιμώ πως το φινάλε θα βρει νικητές τους παίκτες του Τίτε για αυτό θα ποντάρω στον Άσο με combo το Under 3,5 σε απόδοση διπλασιασμού.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Under 3,5

(Visited 326 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x